Kola psss ... zase.. jaké pláště?
Moderátor: Moderátoři
Kola psss ... zase.. jaké pláště?
Už druhým rokem jezdím na koloběžce. Aktuálně najeto 16 600 km. Většinou po Brně a okolí. Za tu dobu jsem snad 30x píchnul. Dnes zase ale naštěstí ne daleko od domova takže jsem ještě tak nějak dojel. Zadní plášť Schwalbe marathon racer, přední Kenda, oba 20 palců.
Otázkou tedy je jaké pláště - přední 20x1.75 zadní 20x1.5
máte zkušenosti s něčím odolnějším v tomto rozměru?
Případně máte někdo vyzkoušené "mlíko" který se dává přímo do duše?
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Trny a hřebíky to mlíko dokáže utěsnit docela dobře, o takových defektech třeba ani nevěděli, ztráta tlaku byla malá. Větší díry už ne, ale na asfaltu nejspíš hrozí spíš ty malý.
Ohledně pneumatik moc neporadím, jezdím něco jinýho. Jen bych zkusil asi vybrat pneumatiky s větším TPI, měly by být tužší a mít větší odolnost proti propíchnutí.
@ forbidden, dík, no však si viděl jak to mám udělaný, mohl bych vyměnit jen zadní, přední pohonný ráfek je sice litej ale čong tam vyvrtal dirku pro ventilek
o TPI jsem nevěděl, děkuji za info
také přemýšlím zda ten plášť vydrží déle když je dražší (myslím opotřebení)
Nevim jestli se delaji ve tvym rozmeru, ale na kole jsem mel Kenda Nevegal. Za taky cca 2 roky jejich existence jsem nepichnul ani jednou.
Je ale fakt, ze me nebavi jizda po asfaltu, a proto je vetsina ujeta po lesnich cestach apod., takze nevim, jak dlouho vydrzi mestsky provoz. Samozrejme po tom asfaltu je potreba do lesa dojet, ale chci tim rict, ze kolo nepouzivam jako dopravni prostredek, nybrz nastroj k zabave a relaxaci