A Progressive Communication Receiver (QST1981/11)
Moderátor: Moderátoři
https://en.wikipedia.org/wiki/WARC_bands
Všechny moje vysílače měly jen 6 využitejch pozic na přepínači
A taky Vás můžu naučit, jak se dělá napájení 900V přímo ze sítě
Trafo je těžký, stačilo to žhavící.
Ale zajisté, že ty stroje měli něco tak pokrokového, jako ochranné proudové relé na PE, záležitost, která před 40. lety neexistovala a RP100 sepla napájení jen když bylo vše v pořádku
Asi nemáte v paměti záludnosti panelákových rozvodů.
PEN mi dorazil do "HAMovny" v kamrlíku, až když prošel přes 5 zásuvek, kde byl vždy v zásuvce přerušen.
Vše v Al.
V paneláku jsem dělal technika asi 5 let a 50% procent bylo dotahování Al rozvodů, druhá půlka opravování protékajících hajzlů
Na víc nebyl čas.
Dělal jsem to zadarmo.
Pro neschopnost mě zrušili a zvolili jiného technika a dali mu 2k měsíčně.
Ten na to najal firmu za 40k měsíčně (v r. 93), ty dělali úplné hovno, ale sousedi mě pořád otravovali
Výhoda v paneláku byla, že v 4.p jsem byl celkem v optimální výšce ke sloupu veřejného osvětlení
ps. u vysílače byl vždy problém, aby tě nepálila vysoká, v napájení problém nebyl.
Používané lampy:
RL12P35 prvotiny na 80 m
GU29 na vše
LS50, GU50 nad 500W 6x a pp
Vždycky jsem byl pro omezení příkonu na 100W.
- Přílohy
-
ruseni3b.zip- Rozjezd a zrychlení
- (238.85 KiB) Staženo 68 x
-
ruseni3a.zip- Zpomalení a zastavení
- (222.04 KiB) Staženo 72 x
Nahrála jsem na leteckou poštu asi 10min záznam s lepší kvalitou. Dobré je si to otevřít třeba v Audacity, jsou tam vidět ty mezery a změny rychlosti. Občas se to zastaví velmi rychle (2:39) a i rychle rozjede.
http://leteckaposta.cz/671881970
mě to přijde jako směs několika záznějů, z nichž jeden má stálou frekvenci a další (asi dva) mají frekvenci trošku odlišnou, ale hlavně se jim frekvence pomalu mění a jejich vzájemný rozdíl, nebo součet vytváří to zvláštní tremolo . . .
. . . v pauzách je tam zase jen jeden stálý zázněj.
možná by stálo za to, zahrát si na "hon na lišku" . . .
přijímačem s ferritovou anténou (nebo rámovkou) si z dostatečné vzdálenosti od baráku, zjistit směry (alespoň tři měření) odkud to jde a pak to na místě dohledat . . .