Pokles napětí

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

A víš, jak se to nakonec vyřešilo? Snižovat citlivost na cca 100 zdrojích byl nesmysl a rusáci to navíc v záruce zakázali. Rozvoďáci dali za trafo na každou fázi zádrže 1050 Hz a co myslíš, dělalo to dál. :roll: Pak si vzpoměl jeden praktik, že je potřeba za zádržema HDO zabít kompenzačníma kondíkama proti N. Nevím, kolik kilovarů tam nacpali ale až pak byl pokoj. V tý sálovce bylo skoro vše indukční, jalovina se nehlídala a tak to třeba mělo dvojí pozitívum. :) :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
sinclair

#17 Příspěvek od sinclair »

A to HDO zas jo - měly s tím potíže první a druhá generace hlídačů nuláku, co se dávaly do PA jevišťáků. Kde to bylo blízko trafačky a vedení mělo malý útlum toho signálu, tak to tyhle hlídače "nevysvětlitelně" shazovaly.
Právě tou půsekundou, co vyletělo napětí na hvězdě hlídačů.
xsc

#18 Příspěvek od xsc »

EKKAR píše:To je takový pípnutí tónem 1050Hz v trvání snad půl vteřiny - že by tohle zblblo nějakej přístroj ... To spíš NÁSLEDEK toho HDO impulsu - něco tobě blízko zapojený a s relativně velkým příkonem se tím HDO zapne nebo vypne a následuje skok v napětí. Tam pak jo, ale HDO není přímá příčina rušivýho pulsu - tím je to velký odběrový zatížení pomocí HDO ovládaný ...
Mně HDO kdysi zapínalo Color110STII. Vyřešila to až instalace 7805 na místo stabilizátoru s odporem a zenerkou...
VASEK_W

#19 Příspěvek od VASEK_W »

Zkusil bych na ten notebook připojit jiný zdroj, jestli by to pak bylo v pořádku, tak bych šel v původním zdroji po elytech, včetně síťového !!! Postupně vypajovat a měřit procházejícím střídavým proudem jejich kapacitu (přístroj mám postavený dle sinclaira, a funguje znamenitě). Může mít některý menší kapacitu, a zdroj už to "neustojí". Při vsunutém akumulátoru se to houpnutí "vykryje", ale bez něj to projde dále do obvodů a udělá to paseku.
Vašek
sinclair

#20 Příspěvek od sinclair »

No neblbni! Ty se obejdeš bez těch supr-esr metrů ala Zajíc ??? :D
To Tě tady místní kapacity přes elyty pěkně sjedou, na to se našteluj :D
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

Klídek, Leošu - "zajícometr" taky měří se střídavou složkou ....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
VASEK_W

#22 Příspěvek od VASEK_W »

Leoši na zajíce s..u. Poctivé trafo s patřičným napětím je mnohokrát lepší. A dále jen multimetr se střídavým proudovým rozsahem. Prostě na tuto kombinaci nedám ani po mnoha letech používání dopustit, a co je zajímavé, tak se začaly objevovat velmi "specifické" závady elytů, kde si zajíc ani neškrtne (já ho nemám, ale měřím kondíky těm, co mají zajíce ;-) ). Takže asi tak,
Vašek
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Zajicometer nesluzi na meranie elytov, ale na rychle najdenie zarucene vadnych, hlavne malych kapacit. Otvorim zdroj, prilozim hroty a hned vidim, ze su vyschnute.
Celeron

#24 Příspěvek od Celeron »

Já na tyhle udělátka taky házím bobek. BM509 odhalí vše. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“