Simson S 51

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
duan

#31 Příspěvek od duan »

Je to jen má rada co pomohlo mě.Samozřejmě může mít jinou závadu ale za vyzkoušení to stojí.Je to práce tak na půl hoďky a gufero stojí pár kaček.

Jo,a bavíme se o volnoběhu po nastartování,(teplý-studený,to je jedno).Když se rozjedeš tak to nějakým způsobem ,,jede,,.
EKKAR

#32 Příspěvek od EKKAR »

Obecně je to platný pro všecky motory - jak 4-takty, tak 2-takty. Dvoutakt na volnoběh zrychluje otáčky přidáním vzduchu, 4-takt přidáním paliva. Neboj, mám na dvoutaktech odlítáno několik mnoho desítek tisíc km - na nejrůznějších, od babetty přes fichtla, několik jaw a čezet až po dovozový včetně 4-kvaltovýho simála S-51 Elektronik. A u všech když netěsnil "simérink" alias Gufero na klikovce na straně dynama, tak šly odlehčený i se zavřeným šoupátkem karbce do toček a zatížený nechtěly táhnout - protože ta část vzduchu, která se přisávala přímo do klikovky mimo karbec s sebou nestrhávala i příslušný množství benálu (s volejem, samozřejmě).

Naopak - když motor chytal na první šlápnutí i studenej a "bez nacucání" přeplavením plovákový komory nebo bez přívěry sacího filtru (náhrada sytiče) - a jak se ohřál, tak bez přidání plynu chcípal a horkej nechtěl startovat, bylo to poznat i na černý svíčce - mnoho moc beneli.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
sr71

#33 Příspěvek od sr71 »

Dnes jsem s tím simsonem zase chvíli laboroval a je to pořád stejný - chytne v podstatě hned, ale pokud ho nedržím aspoň trochu pod plynem tak na volnoběh do někulika sekund chcípne, karburátor je podle mě vyčištěn (do trysek jsem teda nic neprostrkoval, pouze jsem proti světlu zkontroloval zda jsou průchozí a kanálky jsem zkoušel prostříknout vodou inj.stříkačkou s jehlou), seřízená hladina a vůle lanek od plynu i sytiče, nové těsnění mezi karburátorem a motorem. Zkoušel jsem i nastartovat s otevřenou nádrží (kvůli odvzdušnění) a bez vzduchového filtru (abyc vyloučil jeho ucpání), ale žádná změna. Zajímavé je že při točení šroubem vzduchu volnoběhu se otáčky ani nic jiného znatelně nemění. Selským rozumem mi to připadá jako že je přicpané něco ve volnoběžném okruhu karburátoru, ale už jsem ho měl 2x rozdělaný a na nic jsem nepřišel
sr71

#34 Příspěvek od sr71 »

tak vyřešeno - opravdu byl nekdě asi přicpaný kanálek v karburátoru (ponořil jsem odstrojené tělo karburátoru do technického benzinu a poté pořádně vyfoukal tlakovým vzduchem)
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“