LG42PJ650 - po opravě špatný obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Dalaz

LG42PJ650 - po opravě špatný obraz

#1 Příspěvek od Dalaz »

Ahoj všem. Původně tato TV nešla zapnout. Na desce Z-SUS jsem našel a vyměnil 4ks IGBT 30F124, které měly průraz a na desce Y-SUS pak 2ks ker. kondenzátorů 1n/1kV. Jeden byl "vystřelený" (vypálená dírka) a druhý byl k němu paralelně, tak jsem je vyměnil pro jistotu oba. Nyní TV funguje, ale není dobrý obraz (viz foto), kde je zřejmé, že jsou v obraze nepravidelné barevné skvrny. V testovací bílé obrazovce je jakoby duch posledního snímku před přepnutím do testu. Když to řeknu asi hloupě, tak mi přijde, že nedošlo se správnému překreslení a v nějaké paměti zůstal starý obsah. Kde by mohla být chyba? Mohla by být na vině deska Y-drive? Původně TV po vypnutí nešla zapnout,
Přílohy
image005.jpg
image005.jpg
image003.jpg
image003.jpg
White_test.jpg
White_test.jpg
Dalaz

#2 Příspěvek od Dalaz »

Nikdo neví? Může to být vadný panel?
Lubanec

#3 Příspěvek od Lubanec »

Spíš než panel bych se zaměřil na mainboard
Jaj..To byla pecka..no joo..Kondenzátor byl nabitý(tudy proud jde)
Dalaz

#4 Příspěvek od Dalaz »

Děkuji za reakci. Tak na MB toho moc nevykoukám a nenaměřím :-)
Jak jsem psal původně, tak mi to připadá, jakoby pod novým obrazem zůstal "duch" starého, jako kdyby se obrazové pixely úplně nevybily. Oměřil jsem napětí a součástky na POWER Boardu, ZSUSu i YSUSu dle SM (jen multimetrem, bez osciloskopu). Vše vypadá po opravě OK. Když TV zapnu, běží na obrazovce barevné logo LG. Tady je obraz perfektní. Když pustím menu, tak je to též OK, ale když pustím obraz z tuneru DVB-T, dělá to to moaré viz obr.
Swen

#5 Příspěvek od Swen »

Zkusil bych proměřit kondenzátory na y i z susu. Nejčastější chyba, a když jí neodstraníš brzy budeš tam kde TV byla na začátku.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“