Tranzistory-páry od AME

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sinclair

Tranzistory-páry od AME

#1 Příspěvek od sinclair »

Vážení - tohle je naprostá pecka:
http://www.ame.cz/2SK413-2SJ118-Hitachi ... 10699.aspx
Kromě toho nabízejí i velice dobré provedení 2SB649A/2SD669A, což je asi nejvýkonnější budicí/rozkmitový tranzistor v TO126, vhodný pro náhrady pomalých MJE340/350, použitých v rozkmitech. To co dodávají není už originál Hitachi ani Renesas, ale velmi povedená druhovýroba, osobně vyzkoušeno s drsným otestováním. Výborné tranzistory pro rozkmity, rychlé zdroje proudu i budiče až dvou párů TO3P. Do DPA222 na místo MJE340/350 sedí jako ulité a po drobné změně kompenzací vzroste SR DPA222 až na 45V/us.
http://www.ame.cz/2SD669A-2SB649A-par-p ... 10699.aspx

Doporučuju nabídku kompletních párů u AME prolítnout. Zase tak drahý to není /i u těch laterálních fetů - mmch tytéž jsou použity v Emitteru I./ a po testech je jasné, že na to bude spolehnutí.

Bral jsem přes půlrokem s jistou porcí nejistoty 4 páry 2SA1492/2SC3856 pro lepší přeosazení Denonu PMA-920 a jsou opravdu skvělé. Jeden kus jako druhý, zesilovač s nimi získal provozní spolehlivost. Před osazením do PMA-920 prošly Saigonem na BM455E a potom ještě dostal "výcvik Saigon" i celý zesilovač. Původně v Denonu PMA-920 odcházely hlavně oba páry konců 2SA1491/2SC3855 v jednom kanálu, o stupeň slabší. Do výkon. zdrojů se daly 2+2 elyty 12.000/80 a lítá z toho 2x200W/4R při THD ještě hodně pod 0,05%. Pro jistotu přidán ještě tichý ventilátorek, spouštěný při 70°C a výsledkem je nezničitelný, opravdu špičkový hifi zesilovač poctivé konstrukce Denon nejvyšší řady. Ještě v něm chci udělat jednu úpravu a pak jej nabídnu pro ty zájemce, kdo tu kvalitu a výkon ocení.

Budu podobně upravovat ještě menší model PMA-560 /přidáním jednoho páru navíc, jsou tam pozice, výměnou trafa za speciál Tronic a mírnými úpravami rozkmitu i buzení půjde jeho konečný potenciál na asi 2x140W/4R a 2x90W/8R. V PMA-560 jsou i průměrné OZ, které už jsou vyměněny za takové, které si takto upravený zesilovač zaslouží.
Do té PMA-560 jsem bral také tranzistory-páry od AME, konkrétně do konců 4 50MHz páry 2SA1303/2SC3284, které používal dost dlouho i NAD. Jako budiče jsou použity v desce otočené, skvělé páry od AME, 2SA1859A/2SC4483A /původní budiče byly TO126/.
Tu upravenou PMA-560 budu nabízet také. Oba zesilovače Denon, získané v exekuční dražbě, po komplet GO a naznačených úpravách jsou HiFi špička této Firmy s velkým F...

Ten sortiment párů v AME vřele doporučuji všem, co myslí servis HiFi vážně. VELMI se ta firma polepšila, zřejmě i s drobným přispěním mých vlastních rejpanců na jejich hodnotícím fóru spokojených/nasraných zákazníků.
Nasraných a rejpálků mého typu ubylo na minimum :D Opravdu se hodně polepšili, všecka čest.

Co se týče jednotlivých kusů, je třeba se se zkušenými lidmi ve firmě domluvit, kdo je výrobcem toho individuálně prodávaného kusu.
Situace je o to složitější, že některé typy z druhovýroby téže firmy /třeba ISC, UTC/ jsou opravdu dobré a některé zas stojí za prd..
Který stojí za prd, Vám řeknou féroví chlapi v AME, třeba ing. Winter.
To je fakt dobrej borec, frajer v pravým slova smyslu a chodící šuplík skladových karet :D a ještě s fotografickou pamětí :D

Varuju ale před "výrobky" CDIL, to je matroš jenom na bastlení, nebo tam, kde jejich zátěž nedosáhne ani na půlku DS údajů.
Pohořel jsem právě na druhovýrobě od CDIL, 2SB649A/2SD669A.
Při měření v ss bodě 10V/1A, což je jen 10W z dovolených 20W, se mi z osmi kusů šest rovnou roztrhlo na chladiči, u obou vodivostí podobně.
Jak už jsem uvedl, některé méně povedené individuálně kupované kusy od ISC-UTC mohou být skvělé a některé stojí za prd. Za optání nic nedáte a nákup jednoho zkušebního vzorku skoro taky nic.
Tímto zdravím hochy a vedení AME :twisted: :twisted:
Osmdesat

#2 Příspěvek od Osmdesat »

Já si na AME taky nemůžu stěžovat. Zatím jsem od nich několikrát nakupoval řemínky do různých tape decků. Když jsem potřeboval poradit s výběrem, ochotně mi odepsal člověk, který věci rozuměl. To už se dnes nevidí.

V jiných servisních prodejnách jsem totálně pohořel - unifikovaná odpověď znějící: „Tuhle značku neděláme, takže řemínek, který by do toho pasoval, nemáme.“ :roll:
vrky

#3 Příspěvek od vrky »

S AME jsem také spokojen. V únoru jsem potřeboval 2N3055 plus nějaké ostaní součástky. Kupoval jsem je přímo na prodejně. Zároveň jsem narazil na spínaný regulovatelný zdroj 30V/10A s nálepkou dovozce TIPA. V AME jsem ho koupil o tři stovky levněji než v eshopu tipy. Chyba nacenění. Minule jsem tam narazil na pytel kalafuny za 25,-
sinclair

#4 Příspěvek od sinclair »

Ty laterály TO3P od Hitachi jsou to nejlepší, co se dá z tohoto segmentu koupit v ČR i jinde. Vyrovnají se jim jen klasické TO3 2SJ50/2SK135.
O tom Emitteru I., kde jsou ty laterály TO3P osazeny, jsem toho chtěl původně napsat víc, ale protože je to svým způsobem unikát a nedostupné ceny, těžko by to koho zajímalo.
Z opravy jednoho vyhořelého E I. mám slušný balík fotek, je to taková ta konstrukce, kdy si po otevření řeknete "typyčo to je kotelna" a po opravě a při testování si zas řeknete "typyčo to hraje, to nejni možný", přestože je to jen koncák s přepínáním vstupů jazýčky a přepínáním stupně nfb. Možná, že na netu jsou i nějaké další fotky, ale já mám navíc fotky detailů, které jsem považoval já osobně za podstatné.
Není to ten typický highend, kde mají 25mm2 pozlacený měděný šíny evokovat dojem solidnosti a zdůvodňovat vysokou cenu. Tady je všechno podřízeno účelu. 25mm2 měděná, nepozlacená zemní šína a 10mm2 lana jsou tam hlavně proto, aby měl výsledek mnou dosažitelnými prostředky spolehlivě neměřitelný odstup /> -130dB/. Když tedy napíšu, že na výstupu je 15min po zapnutí NIC, myslím tím opravdu NIC.
Tedy spíše řečeno mizivá hodnota v mikrovoltech, kterou i přes malý vnitřní odpor nedokážu spolehlivě změřit :D
sinclair

#5 Příspěvek od sinclair »

Tip pro znalce: Poznáte, kdo je kdo? :twisted: :twisted: :twisted:
Přílohy
Dobrá společnost.jpg
Dobrá společnost.jpg
ZVUK2000

#6 Příspěvek od ZVUK2000 »

sinclair píše:Tip pro znalce: Poznáte, kdo je kdo? :twisted: :twisted: :twisted:

GDPR Ti nic neříká :D
danhard

#7 Příspěvek od danhard »

To je ale hodně stará fotka před návštěvou soudružky hraběnky Štenberkové :lol:
Čiší z toho dobrá nálada :)
Myslím, že jsi tehdy měl nějakej ruskej památeční foťák.

2SK413 + 2SJ118 měl Pavel Macura. Jsou to ale MOSFETY a mají dost malou strmost, do 4R 2ks paralelně.

2SK399 + 2SJ113 tu mám 12 párů.
2SK1058 + 2SJ162 mám skladem, cena o něco lepší než AME, ale jsou spárovaný pro paralelní řazení, výroba ještě Hitachi. V simulátoru sítě 3x2kW jich bylo asi stovka. Mám jich asi po 20.
Taky tu mám nějaké BUZ54A, těch tam bylo asi jen 50, ale byly líný :)
2SB649A/2SD669A se léta nevyrábí, co jsem dostal do ruky samý falza, vyzkoušej radši KSA1220A/KSC2690A, nyní ON Semiconductor :) Izolovaný pouzdro.
Nebo TTA004B, TTC004B. Je to od seriózního výrobce a je to za pakatel.
2SA1837/2SC4793 se už nevyrábí. V TME měli poslední várku asi před 1/2 rokem po 8k, myslel jsem, že není problém a už nemají nic. Finíto, šlus. Jinde to už bylo EOL.

Problém je, že ať z toho postavím cokoliv, tak mi ty zesilovače od určité doby hrajou všechny nějak stejně :lol:
Odpovědět

Zpět na „Součástky“