Stavba zesilovače 150W
Moderátor: Moderátoři
Stavba zesilovače 150W
Nasel sem jedno super jednoduche (na 120W) s MJ15003 a 15004, jenze na zacatku to ma KC509 a KC507, ty podle jednoho bastliče budou kazit zkuv. Prave proto se ptam tady, protoze se v tomhle vubec nevznam.
Prikladam to schema, vim ze je jenom 120W...
- Přílohy
-
sch.2x120w_tr.gif- (15.04 KiB) Staženo 829 x
Pokud chceš něco opravdu spolehlivého a kvalitního vyber si některý z modelů firmy Aldax. Dodají ti to jako stavebnici, takže nemusíš ztrácet čas se sháněním součástek a navíc jejich moduly mají veškeré ochrany, takže nemusíš mít strach ani o zesilovač ani o bedny. Doporučoval bych ti buď modul SPS50 nebo SPV100 (SPV100P). Najdeš to na www.aldax.cz.
Brudr píše:Taky jsem to moc nepochopil. Pokud stavíš dvě bedny, každou po 80W, potřebuješ zesilovač max. tak 2x60W, jinak ti budou, při neopatrném zacházení s hlasitostí, poletovat membrány po pokoji. Pokud stavíš bednu se dvěma repro po 80W, pak je těch 120W v zesilovači akorát. Napadá mě jediná věc, kde se v bedně použijí dva repráky po 80W - kytarová bedna. Ale ať je to jak chce, tenhle zesík bych nestavěl. Neřekls pro jaký typ reprodukce to má být, ale i tak si myslím, že zesilovač ve třídě B pro tebe nebude vhodný.
Pokud chceš něco opravdu spolehlivého a kvalitního vyber si některý z modelů firmy Aldax. Dodají ti to jako stavebnici, takže nemusíš ztrácet čas se sháněním součástek a navíc jejich moduly mají veškeré ochrany, takže nemusíš mít strach ani o zesilovač ani o bedny. Doporučoval bych ti buď modul SPS50 nebo SPV100 (SPV100P). Najdeš to na www.aldax.cz.
Kto to postavit ako prakticku matutu. Tam mu modul aldax asi nezoberu. Teda neviem ci som to pochopil - on stavia namiesto marurity ktivne bedne alebo len zos??
Jinak na ty kondenzatory steji kazdej 200kc coz se mi taky zda moc, ale nevim jak to jinak kvalitne odfilttrovat. Schema a plosnak si navrhnu v Eagle takze to nejni problem, akorat nevim jestli ta stavebnice je vhodna.
Prave, ze schemat je vsude mraky, ale nepoznam kery je teda to pochybny a kery je dobry. Proto se raci ptam, jestli nevite o nakym dobrym. Ale jinak diky za odpovedi, necekal sem jich tolik
Vzpomínám si, když jsem později výše uvedený zesilovač (Junior) stavil v radiokroužku na učilišti před 33 roky, jaký byl prima pocit něco takového si postavit. Tehdy Tesla ještě nevyráběla PNP Si koncový tranzistor, takže se používalo řešeni 6NU74 a KD607.
http://img267.imageshack.us/img267/9943/junior1hl3.jpg
http://img294.imageshack.us/img294/5966/junior2ur0.jpg
to Brúdr: vidím že jsi se sem už taky dopracoval (od Betaron)