ACER Aspire 5310

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lepo

ACER Aspire 5310

#1 Příspěvek od Lepo »

Kamos si dnes koupil tento Notas, ale ma tam windows Vista. Po zabootovani z W XP nam to nenachazi disk a instalace nejede dal. Prosim poradte
stepa
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od stepa »

Hm, je tam sata disk? Jaky tam instalujes WXP se SP1, SP2, nebo holy? On je asi problem ze instalacka chce ovladace na diskete pro sata disky...ma nout disketovku? Asi tezko co? Pokud neni disketovka, muzes to zkusit zavest pres flash disk, nebo integrovat ovladace primo do instalacky...byl nato navod na zive.cz

BTW napsal si moc malo informaci, aby se dalo takhle z fleku pomoct. Vidis kolik jsem na tebe vychrlil otazek :)
galjo

#3 Příspěvek od galjo »

Jo a keby si dal naformátovat disk ?? nepomôže to ?? Práve jeden inštalujem a mne to pomohlo.
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Internet - metla lidstva
galjo

#5 Příspěvek od galjo »

Tak to som nedočítal dobre, ale Vista tam funguje...
jave

#6 Příspěvek od jave »

Nedavno jsem jeden resil a po precteni hlasky, ze tam XP nejdou jsem tam radeji nechal Vistu. Zkousel jste nekdo zda tam XP jde?
stepa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od stepa »

rezis píše:Tento notebook nepodporuje XP

http://www.elektro-1.cz/DetailPage.asp? ... d=18843464

Hm, tak tim padem ma Lepo problem vyresen

BTW vi nekdo proc to nebere XPcka? To maji nejak zablokovany, aby trhli ksefty s WV? Nebo se jedna ciste o HW nekompatibilitu s XP?
workhard
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od workhard »

XP-čka by to mělo normálně vzít,pokud se použije instalačka s ovladačema na SATA. Disketovka k tomu zřejmě připojit nepůjde a než tohle vysvětlovat zákazníkům,je lepší říct,že je to jen pro Vistu. Můj názor.
PabloX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od PabloX »

Mal som ten isty problem pri ASPIRE 5100, nakoniec brat stiahol inu verziu, volalo sa to WinWP Peng&SP2 aleob podobne.
rezis

#10 Příspěvek od rezis »

workhard píše:XP-čka by to mělo normálně vzít,pokud se použije instalačka s ovladačema na SATA. Disketovka k tomu zřejmě připojit nepůjde a než tohle vysvětlovat zákazníkům,je lepší říct,že je to jen pro Vistu. Můj názor.
Pokud si prectes diskuze na internetu tak zjistis ze to nepojede. Pukud mu zavedes ovladac SATY tak ma stejne problemy s rizenim spotreby a podobne. Navic kde chces vzit drivery. Uz jsem se setkal s notasy kde bylo nutno flashnou bios aby tvrdosijne netrvaly na VISTE a to mely podporovat i XP. Jo hold asi se to neprodava tak jak si panove v mrkvosrotu predstavovali tak si nasli cestu.
Internet - metla lidstva
coyote

#11 Příspěvek od coyote »

Tento notebook s XPčkama funguje a docela obstojně. Pro jejich funkci se musí přepnout režim SATA v Biosu. Problém je že Acer zatím sám nevydal ovladače. Kontaktoval jsem je a prý budou. Nicméně se dají sehnat u výrobců jednotlivých komponent. Takže zatím jedu bez Wi-Fi a čtečky karet. Jinak mi vše již šlape :)
roxor

#12 Příspěvek od roxor »

Máš dve možnosti:
- v BIOSe vypnúť (disabled) "Native SATA" (alebo zapnut (enable) "legacy SATA"), vtedy sa bude SATA tvarit ako PATA a pôjde nainštalovať WinXP (neviem ako to v BIOSe toho ACERu vyzerá). Potom dodatočne nainštaluješ podporu pre SATAII a po reboote prepneš v BIOSe ten režim nazad.
- alebo si pomocou programu nLite vytvoríš inštalačné CD WIN XP, do ktorého zakomponuješ drivery SATAII pre ten noťas ( môžeš aj všetky drivery viď http://silencuv.blogspot.com/2007/02/nvod-k-programu-nlite.html)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“