Sháním bimetalový termostat

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jenys
Kontaktovat uživatele:

Sháním bimetalový termostat

#1 Příspěvek od Jenys »

Zdravím chlapi, nemá prosím někdo funkční, třeba podobný termostat z odkazu. Ten z Číny, jestli to dobře chápu, je dobrej, ale je tam nějak moc kusů, navíc je dost dlouhá doba dodání. Děkuji
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 3e78oVYZtI
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
dred

#2 Příspěvek od dred »

hmm.. že by už nikto nevyhadzoval žehličku ? Či taký nemôže byť?
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Jenys »

Ahoj zaky, asi nejpodstatnější je ta hřídelka, přijde na ní plastový knoflík. Takové to účko u hřídelky je aretace proti protočení, ale to bych už nějak nahradil. Mám to do toho grilu co jsem o něm psal v Co ste přinesly ze SD. Pokud by byl bez té hřídelky, tak bych to musel nějak pevně prodloužit, což by asi nebylo ono.
U tohoto mého byly slepené kontakty, tak to neregulovalo.
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

CZ bimetaly v žehličkách byly na upevnění středovou maticí okolo hřídele, podobné byly v termostatech REGO pro akumulačky, tam jsou dvě verze 1A a 10A zatížitelnost, ale vizuálně se nijak neliší. Ještě měly v ohybu bimetalu vložený odpor v silikonový bužírce pro kladnou zpětnou vazbu (zmenšoval hysterezi až na asi +-2° jinak u těch žehličkových přesnost 15°žádná míra.)
Když číňan napíše 12A, tak bych tomu věřil tak polovinu a nebo první měsíc.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jenys »

Crifodo, no právě proto se to speklo, asi byl podle vzhledu a poničení právě z Číny.
Těleso má 2200W, tak je to naknop :( Když bych nesehnal ten jako je původní, tak bych asi musel improvizovat, to jen v krajním případě.
Jo a taky musí mít dole ten bimetal, tam se dotýká toho držáku tělesa, na to jsem zapomněl. Kdyby šel nějak rozumně nahradit ten dotek, ten jeden úplně vypadl při rozpojování šroubovákem, byl pěkně upečenej.
starecd

#7 Příspěvek od starecd »

Vtipné, na to, že tam píšou teplotu až 300°C, tak ten "žehličkový" na 10A vydrží určitě víc, pokud nebude opět vyrobený v Číně.
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

OT, nepřijde vám divný spínat přímo termostatem, čidlem teploty proud 10A? Chápete co tím chci říct? Při 10mOhm přechodu je ztráta na termostatu 1W!!
..to bude jen ňákej odpůrek
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jenys »

Ale takto to je u spousty spotřebičů. Pak je jasné, proč jsou ty kontakty tak přetěžované :D
Nemá někdo zkušenosti obchodování s Elektro Švestka?
On tam má dost podobnej termostat, ale nemá u toho ceny.
Po několika dotazech jsem se konečně dočkal odpovědi na cenu a sakum pikum to vychází přes pět set. To je tedy kujva hodně.
:roll:
mi-ro

#10 Příspěvek od mi-ro »

Jde spíše o samoohřev.
..to bude jen ňákej odpůrek
decmen

#11 Příspěvek od decmen »

Jenys : když jsem viděl, co sis přinesl z SD, tak jsem se kácel. Přesně tyhle "grily" snad jen pod značkou Triastar nebo tak nějak jsme nakonec rozdávali k nákupům. Nákupka kolem 300ká, pak prodej za 150 i s daní a nakonec "dárek". Prostě sračkasračkasračka, nehledě na to, že i kdyby se to někdy i po prvním použití celý nezapeklo, tak si nedovedu představit ten smrad, když by mi omastek kápnul na rozpálenou spirálu......
Měli jsme tuhle verzi ještě i na nožičkách, myslím, že taky plastovejch. Divím se, že to vůbec někdo dovolil tady dovézt. Původní majitel věděl, proč to vyhazuje.
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jenys »

Tak copak s olejem nebyl problém, použil jsem rovnou ten alobalový tácek co se používá právě na grilování. Jak jsem koukal, tak stále OBI nabízí ten gril s nožičkami za 979Kč.
Tak pokud neseženu levně nějaký náhradní termostat, tak ho šrot nemine :D
Ne vždy se zadaří, no nic se neděje :D
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“