Zháňam Rotary encoder
Moderátor: Moderátoři
Zháňam Rotary encoder
Poprosím vás. Na audio systéme sa mi pokazil prvok, na ovladanie hlasitosti. Viď. foto. Rozobranie a vyčistenie nepomohlo - zodraté plôšky. Zdalo sa mi, že nebude problém kúpiť rovnaký typ. A práve toto je kameň úrazu. Objednal som z ebay aj Aliexpress a vždy mi prišiel encoder s kratšou oskou. Potrebujem "15 mm handle" Aj keď na týchto obchodných portáloch uvádzajú 15mm handle vždy príde kratší. Podotknem že som objednával vždy u iného obchodníka. (3 pokusy 3 mesiace :/) Bohužiaľ, v iných internetových obchodoch som rovnaký encoder čo sa týka rozmerov nenašiel.
Ak viete prosím poradiť, kde ho viem zohnať, poprípade máte doma ... srdečná vďaka za reakciu čas a ochotu.
Popis: 12x12 mm, oska 15 mm na konci s výrezom, bez zopínacich kontaktov pri stlačení, plynulé otáčanie - bez aretačných skokov.
enkodéru ( nebo třeba potenciometru ) na panel po konec osy. Pokud je kolem jen trošičku místa a neseženeš ten správný s delší osou , lze to řešit
prodloužením osy , u potenciometrů používám s úspěchem tenkostěnné mosazné trubičky z výsuvných antén vraků rádií jištěné kapkou vteřinového lepidla.
Aké rozlíšenie má tento encoder ? (imp./otáčku)
Pozerám, vhodnú náhradu v TME, ale neviem tento parameter spoľahlivo určiť. Vopred ďakujem, skúsenejším ...
A kutilmile - nelituju tě
Pokud to chce zodpovědný servisák opravit na původní stav, bývá to přímo martyrium. Potenciometry např. s dvěma odbočkami je velmi těžké sehnat.
Většinou se to přitrefí tak, že na Ebay někdo prodává ze stejného, rozebraného přístroje klíčové použitelné díly - trafa, potenciometry, přepínače apod. Často tak lze totiž vydělat mnohem víc, než prodávat celý přístroj jako nefunkční.