Měření vzdálenosti od plotu
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Nemám dneska už moc přehled o aktuálním stavu, ale tehdy byl příjem korekcí docela drahý, takže to mělo drahý provoz.
Kvůli výpočtům a převodům z geografických souřadnic do projekčních bylo potřeba ve vozidle mít něco výkonnějšího, běhalo to na nějakém ARMu.
Obávám se, že všechny vhodné způsoby už byly vymyšleny. Tedy stačí jen použít ověřené řešení.
Protože jsem se v dětství motal v zemědělství, napadá mě řešení, které bylo na spodní straně žací lišty kombajnu. Zajišťovalo to konstatní vzdálenost lišty nad zemí. Bylo to něco na způsob listového pera. Na jedné straně bylo pevně uchycené. Druhá strana tlačila na nějaký spínač. Když se to péro opřelo o zem kvůli nerovnosti, zatlačilo to na spínač a lišta se sama o kousek přizvedla. Taková konstukce neměla problém s jakýmkoli terénem, kameny či porostem.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
_luky_ píše:A není jednodušší rovnou napsat, k čemu to má být dobrý? Jinak to tu bude jak v hvězdný pěchotě.
Bude to vyrábět tlačenku.
Už jsem ten účel jasně popsal, stačí číst.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- weed_smoker
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nic složitýho v tom nehledejte. A co se týká toho, že "všechny vhodné způsoby už byly vymyšleny" - to už před hromadou let chtěli rušit patentové úřady, právě díky této myšlence, že všechno je už vymyšlený...
Popravdě sám dělám ve vývoji, tak bych to s tím rušením patentového úřadu neviděl tak aktuálně.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jinak ta mechanická kontrola samozřejmě funguje. Ale jaksi to není ono.