Z hloupé zvědavosti jsem kliknul na dotaz na obrazovce "Vy ještě nemáte účet na WIN10?" Chtěl jsem se dozvědět o výhodnosti takového účtu a postoupil o krok dál. A děly se věci nevídané. Žádosti o různá data atd. A ještě ke všemu při při zavírání příslušných oken při snaze se nezapojit vypadla na skoro hodinu elektřina. Při novém spuštění PC po mně bylo vyžadováno heslo, jenže já jsem žádné neměl zadané. Po zoufalém kliknutí na "Zapomněli jste heslo?" mi poslali na email kód pro opravu. Ha, ha. Ještě že se můžu do pošty podívat z jiného domácího PC. Po zadání kódu jsem musel zadat "nové" heslo, jiná varianta nebyla.
Zbytek rodiny teď protestuje, že žádné heslo zadávat nechtějí, a já vlastně taky ne. Nemohu najít, jak se celého účtu i s heslem zbavit. Máte někdo rozumné řešení či postup na jeho zrušení?
Naposledy upravil(a) jirkati dne 12 čer 2018, 18:49, celkem upraveno 1 x.
takze chapu spravne ze sis udelal microsoft account resp prevedl stavajici lokalni na online. otevres si windows nastaveni, kliknes na konta-tam by mel byt radek s napisem "prihlasit se lokalnim uctem"
U Microsoftu by se měl neaktivní účet po delší době zrušit atomaticky. Nebo po přihlášení k účtu v nastavení zabezpečení - volba "Uzavřít účet." Takto je odstraněn po 60-ti dnech.