Zes. PHILIPS FA561
Moderátor: Moderátoři
Zes. PHILIPS FA561
stepa píše:jakej je odber bez signalu? Co se hreje? konce, nebo chladic? Mas dobre namazano?
Hřejí se oba budiče (uPC1270H), které byly vadné a to i bez signálu. Po cca 10 min. odhadem kolem 50st.C. (teplota plech. chladičů, kterými jsou oba obvody opatřeny - namazáno je). Koncové tranzistory se nehřejí snad vůbec. Zesilovač funguje, ale zůstává otázkou co bylo příčinou zničení obou obvodů. Odběr změřím.
SIDTIM píše:Teď si nejsem jist, ale asi před 10 lety jsem měnil tyto budiče v zesilovači SONY. ...tuším, že opravdu hřály-nestudoval jsem kat. údaje, ale asi obsahují nějakou stabilizaci...
Je tam teplotní vazba ze společného chladiče koncových Tr. - pomocí tranzistoru s odporovým děličem v bázi (trimr + odpor) - k uPC1270H připojeno 2 vodiči (z C a E). Jakým způsobem trimr případně nastavit nevím.
Měnil jsi v SONY oba (v obou kanálech)? Zjistil jsi tehdy příčinu proč odešly? A co po výměně (opravě) držely, i když hřály?
Že nebudou budiče studené je zjevné i z použitých chladičů, kterými jsou oba tyto obvody opatřeny - každý Al cca 14cm2.
Jelikož jsem žádnou jinou vadnou součástku nenašel a byly KO oba obvody, měl jsem obavy aby se situace neopakovala.
Díky všem za příspěvky s cennými zkušenostmi a bude-li ještě něco nového, dám vědět.