Co se tyce obvodoveho reseni uz mam jasno. Neni to zadna veda. Problem je ve slozitosti obsluzneho programu. Pouzivam mikrokontroler AVR ATmega 128. Rozhodl jsem se prejit z ASM na programovani v C a mam z toho trochu strach
Programovani mikrokontroleru ATMEL AVR v jazyce C ....?
Moderátor: Moderátoři
Programovani mikrokontroleru ATMEL AVR v jazyce C ....?
Co se tyce obvodoveho reseni uz mam jasno. Neni to zadna veda. Problem je ve slozitosti obsluzneho programu. Pouzivam mikrokontroler AVR ATmega 128. Rozhodl jsem se prejit z ASM na programovani v C a mam z toho trochu strach
Chtel bych to programovat prez JTAG rozhrani a KEIL by mel primo komunikovat s tim JTAG interface.
Mimochodem...neznas nejake dobre odkazy na servery, ktere se zabyvaji programovani mikrokontroleru v C?
Hodne info som nasiel na www.mcu.cz a v roznych aplikacnych prikladoch, mam v el podobe aj "Knihu o jazyku C" asi 140kB v .txt, tak ak bude zaujem, hodim na upload.
Mam aj hodne prikladov na riadenie LCD, ak ako cidlo pouzivas dallasa tak aj drivry pre 1wire a pod.
Hlavne si zozen plnu verziu KIELu, v C boptna velkost programu zavratnou rychlostou
Puvodne jsem chtel pouzit mikrokontroler Dallas DS89C450 (je pinove kompatibilni s klasickou 8051 a navic velmi rychly). Mel jsem ho objednany jako "free samples". Zatim mi nic neprislo, takze jsem zvolil jiny dostupnejsi...(a hlavne levnejsi). Navic uz nemusim resit problem s nedostatkem I/O portu.
Asi pred rokem jsem si od Dallasu objednal jako samples ten samy typ, ale v pouzdre DIL (klasika) a ten dosel v poradku asi do tydne. Pro tuhle konstrukci potrebuji SMD pouzdro TQFP a neprislo nic (uz asi 4 mesice). Tak uz s tim radsi ani nepocitam.
O programovani v C uz mam koupene snad vsechny knizky od BENu, tak se tim zkusim nejak prokousat. Programovani me nikdy moc nerikalo, radsi jsem vzdycky bastlil analog (zdroje, zesilovace,...). Tedka me to konecne donuti do toho proniknout...
Byl bych ti moc vdecny za podklady, ktere nabizis. Pokud to neni problem posli mi je na: lada.machan@altas.cz , (nebo se dohodnem jinak).
Moc diky....
Ladas_M@seznam.cz
lada.machan@atlas.cz
lada.machan@centrum.cz
xmacha39@stud.feec.vutbr.cz
Diky moc.