Zobrazovač GTC 24B. Co s ním?
Moderátor: Moderátoři
Zobrazovač GTC 24B. Co s ním?
Jasně, můžu je zapnout opůlnoci a nemusím nic nastavovat, ovšem rád bych třeba použil i ty vteřiny. Takže asi tak. Jinak za případné příspěvky předem děkuji. Dan.
Bejt to maticovej zobrazovač, budiž, ale když displej je ze šesti sedmisegmentovek a zobrazuje jen 88:88 ⁸⁸?!
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Dandy87 píše:jestli někdo nemáte alespoň schéma zapojení
Podle mě bude schema nějaké univerzální a veškerou funkci bude obstarávat firmware, tedy spíš než schéma by bylo potřeba znát komunikační protokol. S tímto jsem neměl čest, ani jsem to neviděl nikdy otevřené, tak nemám představu co a kolik toho je uvnitř. Jsou tam velké displeje, ty asi nebudou napojené přímo na mikroprocesor a bude tam nějaký řadič, třeba by se dalo připojit tam. Ideální by bylo právě znát ten protokol, pak nebude problém s tím dělat cokoliv co firmware umožní.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Snad i DCF77 by to mělo umět nicméně žádnou obvodovou část která by připomínala přijímač jsem uvnitř nenašel.
Vypadá to že komunikační piny jsou 4, je tam dvojitý optočlen a 2 dráty jdou na vstup a 2 na výstup toho optočlenu. Podle webu výrobce je to nějaký komunikační protokol jménem IBIS. Víc jsem o tom nezjistil.
www.sigmaphon.cz
Pardubak
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Akorát jsem zjistil jednu nepříjemnost - u většiny z nich jsou nějaké vypálené segmenty co už mají nízký jas...
Jak se dívám na to schéma tak přemýšlím jaké napětí by měla mít zenerka D4? 10V?
www.sigmaphon.cz