Určení typu rezistoru
Moderátor: Moderátoři
Určení typu rezistoru
Pozná někdo tenhle rezistor?
měl by to být nějaký náš typ, délka cca 9,5 mm a průměr 3-3,5 mm
Děkuji
http://www.elektrobazar.com/catalog/pro ... 5-75r-025w
kde to vypadá dost podobně,ale rozměr ani jiné neuvádějí a v katalogu ho nemám, zkusím najít něco o tom 143 ještě tedy
díky
asi mi nějak ten gugl moc dobře nefunguje, nejsem schopnej najít nic ani o jednom typu, nebo něco dělám špatně (
Polož vedle něj cihlový TR112 či TR212 s proužky a udělej fotku.
Ale na 99% je to i podle popsaného rozměru a síly vývodů TR151.
Nesnášejí mráz a vlhko.
Proč do fotky vedle odporů nepoložíš třeba zapalovač, nebo krabičku sirek? Něco pro porovnání velikosti.
Ale podle mír to je tak, jak píšu.
Proto například ta Elektroakustika Bratislava používala výhradně jenom tyhle odpory, případně později MLT a TR191-193, na přesnější místa pak TR161-162.
Pokud se v jejich zařízeních objevil uhlíkový TR112-212 a podobný, tak většinou na místech, kde nemohly žádným způsobem negativně ovlivnit parametry zařízení, nebo ho zcela znefunkčnit.
Proto je v zařízeních TEB obyčejných uhlíků tak málo. Dokonce ani v napájecích řetězcích a zdrojích až na výjimky nejsou.
TR151 jsem našel skoro všechny vadné v zařízení, vystavené podmínkám, které by nejspíš nepřežil žádný běžný uhlík. Je to výjimečná situace, se kterou jsem se i já potkal úplně poprvé.
Pokud jsem někdy tahal TR151 z nějakých zařízení, protože za to tahání tehdy stály, tak byly v naprostém pořádku a v toleranci.