TV LG 32LC56 - reproduktor.

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
MajklR

TV LG 32LC56 - reproduktor.

#1 Příspěvek od MajklR »

Dobrý den pánové, můžete mi prosím poradit, kde by se dal koupit oválný reproduktor do této starší TV? Na pohled mu nic není, ale když ho zapojím,tak má chrčavý zvuk, jakoby tam byla nějaká nečistota. Když jsem tam zapojil jiný repro, tak byl zvuk v pořádku. Bohužel, jiný tam nepasuje. Díval jsem se na firmu AME.cz, mají tam pěkný sortiment,ale tento typ nemají.
Repro EAB 33496901, 8ohm 10W. Rozteč otvorů 133mm,celková délka 147mm,šířka 42mm, výška 32mm. Předem moc děkuji za rady. Majkl
jirka5

#2 Příspěvek od jirka5 »

A nebylo by nejjednodušší ho vyčistit?
Repráky mají také v Hadexu a v GME, ale tento typ ani podobný tam nenajdeš. Pak už zbývá jedině sběrný dvůr.....
MajklR

#3 Příspěvek od MajklR »

Děkuji za odpověď, Rozdělat tento reprák jsem si netroufnul. Objednal jsem si u AME přibližně podobný, po drobné úpravě tam bude pasovat, samozřejmě oba dva. Hezký den, Majkl. :agree:
Heno

#4 Příspěvek od Heno »

Niekedy je chrčanie spôsobené prasknutím časti membrány na okrajoch repra, ktoré majú byť pružnejšie - najmä na reproduktoroch, ktoré tam používajú gumenné odpruženie.
Keď sa guma natrhne len na jednej strane repra, potom membrána na kmitačke nie je vycentrovaná a tým pádom je celý systém skrížený a kmitačka sa šúcha o magnet...
Kremik

#5 Příspěvek od Kremik »

Taky to zkreslení mohou dělat pohyblivé přívody k membráně a to bývá snadno opravitelné. U TV repráčku je to nejpravděpodobnější.
MajklR

#6 Příspěvek od MajklR »

Pánové, moc děkuji za zájem a rady. Jak už jsem napsal, podobné repra jsem už objednal, jen upravím držáky. Majkl. :beer:
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“