repro jak poznam ze maji zavadu?
Moderátor: Moderátoři
repro jak poznam ze maji zavadu?
mam av reciver denon 1905,a k tomu jsem mel tripasmove sloupove repro magnaty ,vse slo bez problemu,nez jsem to zapucil kamosovi na narozeniny bylo docela vedro bedny byly venku i s av reci.,kyz jsem je pak po nejake dobe doma zapojil zjistil jsem ze nehraji az kdyz jsem zesilil reciver na plny vykon tak tak teprve byla hudba slyset,dal jsem recver do servisu,prisla mi zprava ze zavada nezjistena,muzou byt na vine repro? da se to nejak diagnostikovat?dik
Druhá rada zní: Vrať to hezky tomu povedenýmu kámošovi, co si to od tebe půjčil ve funkčním stavu a vrátil ti to nefunkční, že to chceš zpátky zase hezky fungující.
Poučení třetí: Kdo nedokáže pokaženou věc omlátit viníkovi pořádně o palici, tomu není rady, natož aby mu bylo nějaký vzájemný pomoci.
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A kutilmile - nelituju tě
Zkoušel jsi je připojit k něčemu jinému, jak Ti už radili jiní?
Kup si plochou baterku a na chvilku ji připoj k bednám - basové reproduktory se musí vychýlit nejmíň několik milimetrů. Pokud se tak nestane, nebo to jen slabě zaprská, jsou v řiti.
Lze to identifikovat i zapůjčeným multimetrem a změřením odporu. Pokud se to nebude pohybovat v rozmezí, které je na štítku bedny /často je psáno 4-8Ω/, tak mohou být spečené kmitací cívky, nebo probité bipolární kondenzátory ve výhybce. Pokud to bude ukazovat výrazně víc, např. 20Ω, tak jsou poškozené pohyblivé přívody k cívkám, podpálené tlumivky ve výhybce, cokoli co dokáže nepřiměřeně velký příkon.
Doporučuju před jakýmkoliv dalším laborováním vyšroubovat terminály těch Magnatů a prohlédnout, v jakém stavu je výhybka - bývá často přímo připájená na vanách terminálů.
Pokud bude zdevastovaná, budou hodně podobně vypadat i reproduktory.
Stavy po hodně ožralých pařbách znám velice dobře. Taví se to tak dlouho, dokud něco neodejde, anebo to nespadne na tepelnou ochranu konců.
Pokud jsou to navíc Magnaty, kde skutečné trvalé příkony činí třetinu až čtvrtinu štítkových, pak se není už vůbec čemu divit.
Odšroubuj ty terminály a prohlídni bedny, chyba je v nich.
Pokud nebudou výhybky na terminálech, tak jsou většinou přístupné po vyšroubování nejníže umístěného basového či středobasového reproduktoru.
Jen o dost dražší typy, než spotřebkové měly výhybky dělené - středovýškovou část nahoře a basovou dole.
Ale v těch zase výhybky ani reproduktory neodcházely, protože v nich byl relativně slušnej materiál.
Ale nepředpokládám, že máš bedny v ceně cca 25.000 za pár a výš.
Vím tak nějak slušně, jak jsou jejich /i docela drahý/ domácí bedny i auto-audio konstruovaný a z čeho vyrobený.
No určitě nechtěj, abych to rozváděl. Je to prostě spotřebkový fujtajbl až do Němci poměrně vysoko nasazených cen. Ty může ovlivnit dovozce a lokální prodejce jenom málo, fakticky v jednotkách %. Vydělává se na něčem jiném.
Škoda starého PC, jsou tam dost výživný fotky takových i různých podobných "závad". Hodně teda z oblasti roztrhaných bipolárů, upečených samopájitelných tlumivek, rozteklých krytů autovýhybek, uhořelých lanek ke kmitačkám a další špeky. Lidi dokážou neuvěřitelný věci. Koupí si ten nejlevnější sráč z nabídky, ale chtějí po něm to, co sotva umí ten nejvyšší model.
Asi bys masare nevěřícně čuměl, co některý lidi a autotuneři dokážou a co všecko si ještě troufnou reklamovat
Jestli mu v servisu nenašli na receiveru závadu /a vzali za to prachy/, je to jenom na tech bednách.
Ty navíc můžou být vzhledem k výkonu konců receiveru i dost poddimenzované. Pán nám neráčil sdělit model těch Magnatů.