Tesla Merkur - nakloněný obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kolcava

Tesla Merkur - nakloněný obraz

#1 Příspěvek od kolcava »

Dobrý den,

chtěl bych poprosit o radu s tímto televizorem, mám úhlopříčně nakloněný obraz, poradíte mi prosím, jak obraz srovnat???

Děkuji...
jojo4

#2 Příspěvek od jojo4 »

Otočiť vychyľovacie cievky na obrazovke, tak aby bol obraz OK.
SMITH

#3 Příspěvek od SMITH »

S tým sme sa hrávali na škole , keď sme v rámci odbornej praxe skladali tieto TV . Keď sme ležali hlavou na lavici ,nebavilo nás pozerať pootočený obraz ( vodorovný ) , tak sme pekne pootočili vychylovačky o 90 ° a hneď sa lepšie pozeralo ( obraz bol vertikálny ), tým pádom rovnako ako ležiaca hlava :-)
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
kolcava

#4 Příspěvek od kolcava »

Obraz mám srovnaný, díky moc za radu pánové...;o)
kolcava

#5 Příspěvek od kolcava »

Ještě tu mám jednoho Merkura, celkem špatně jdou vyladit programy, obraz neustálé lítá, když se mi povede program vyladit, tak jsem celkem mimo zvuk, poradíte mi, kde hledat závadu???

Děkuji za rady...
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Nalaď tak, aby byl zvuk v pořádku a koukni se, jak vypadají signály kolem modulu S.
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
Celeron

#7 Příspěvek od Celeron »

Hille, minulej týden jsem tu měl zelený PMD-čko a stejnej problém jako před pár lety jak jsi mi poradil s tím náhodným průrazem na koncáku katody obrazárny. Zase ten náhodnej prskanec v obraze, vyměnil jsem BF-ko na modulu D a OK.

Kolcava, nemáš brum ve zvuku a nevlní obraz?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
kolcava

#8 Příspěvek od kolcava »

Zvuk je čistý, i obraz...
Hill
Administrátor

#9 Příspěvek od Hill »

Nemáš ve zvukovém detektoru v televizi vyzkratovaný laděný obvod pro tu normu, ve které ti vysílá settopbox?
V několika televizích jsem našel takto vypnutou detekci nosné zvuku B/G (5,5 MHz), jenže zdaleka ne každý modulátor umí normu D/K.
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
Syron

#10 Příspěvek od Syron »

Jaký je kontrast obrazu? Někdy vlivem špatné funkce AVC se zvětší úroveň obrazového signálu a dokde k omezení synchronizačních impulzů. V tom případě lítá obraz vodorovně i svisle. Pokud mírně odladís, úroveň kontrastu se zmenší ale zároveň se zmenší i úroveň zvukového signálu. Může to dělat i jeden z kondenzátorů v AVC, mám dojem, že 10 mikro. Jsou tam dva. Nemám teď u sebe schéma, tak se omlouvám za případnou nepřesnost. Zkus povytahnout anténní přívod, až bude obraz zašuměný, jestli se nezastaví. Některé set-top boxy mají zkreslený synchronizační impulz, což některé TV nesnášejí. Nejjednodušší by bylo podívat se osciloskopem, ale nepředpokládám, že ho máš. Nebo požádat kamaráda. Zmíněný obvod AVC je v obrazové mezifrekvenci.Stačí k uvedeným kondenzátorům připojit paralelně druhý stejný. Předpokládám, že do nastavení nikdo nezasahoval.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“