O lítání a tak... (odděleno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pida_m

#16 Příspěvek od pida_m »

"Každej sme ňákej".
Asi máš pravdu /už jsem se Ti omlouval/.
To že bydlíme v CA rozhodně není nic k vytahování, spíše naopak, ti z vás kteří mně osobně znají to ví.
Teď jsem na prázdniny v CR /my je máme od 6,1, tedy od 1,červen/.
Pokud sem něco ze života ve Státech napíši, tak jen to co považuji pro místní čtenáře za zajímavé a týkající se problematiky v tom kterém vlákně řešené.
Pokud používám angl. zkratky, tak jen ty všeobecně známé, nebo leteckou frazeologii, která je daná. Někdy se mi stane, že napíši počeštěné slovíčko anglicky, ale asi každý tomu rozumí.
Naposledy upravil(a) pida_m dne 25 čer 2018, 01:10, celkem upraveno 1 x.
píďa
pida_m

#17 Příspěvek od pida_m »

Myslím že moje angličtina /ve škole mám za C/ je o něco ještě horší než moje čeština /v šesté třídě za 2/. Dle mamky "kuňkám"!
Na letiště do Varů za námi, jako každý rok loni přiletěli kamarádi z Londýna a jako vždy se povídalo.. nějak jsem se rozpovídal a rychle potřeboval něco /zajisté hodně duchaplného/ říci. A jeden z nich se ptá táty:" hele, jakou řečí to dítě mluví?". Ono je docela rozdíl mezi US a Britskou angl. A navíc sem trdlo.
Pokud by někdo náhodou měl potřebu vidět a slyšet kuňkající trdlo, tak tady https://www.youtube.com/watch?v=gpoy0QgT_EI při výcviku /předletová příprava/. Ten zvuk je mizernej s tý GoPro co mám na palici.
Není to nic zajímavého.
píďa
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

A navíc - Burns je se svým tvrzením o trvajícím dlouhodobým pobytu mimo domov naprosto nevěrohodnej. Účelovej vejmysl včetně indiánský manželky. Znám spoustu lidí žijících dlouhodobě v cizině respektive v cizojazyčným prostředí anebo v jazykově/národnostně smíšenejch manželstvích - samozřejmě včetně Slováků. Takovej člověk se chová úplně jinak, po takový době i mluví (píše) jinak, používá jiný slovní obraty, odkazy na jiný místní reálie, denní dobu, počasí atd. Konkrétnější nebudu abych mu ex-post neradil jak má dál simulovat, ale kdo ví o čem mluvím, má ve věci jasno.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Ja mu verim. Slovo "trkvas" totiz u nas nikto normalne nepouziva...
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

V UK, USA, Norsku nebo Venezuele ale už tuplem ne. Je to poměrně vysoce endemitní výraz soustředěnej do oblasti moravsko-slovenskýho pomezí, vy v Prešporku už jste na něj moc vysoce civilizovaná rasa ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
pida_m

#21 Příspěvek od pida_m »

může mi někdo zdělit co to znamená, ať si rozešířím jazykový obzor?
píďa
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#22 Příspěvek od PeteBurns »

No schvalne, kto vie TJSSN povedat, z akej IP adresy a odkial pisem? :lol: Inak vynimocne mas pravdu, ma indianske crty, co je ale dost logicke, nakolko je odtial ;) Ale zvysok je ako vzdy uplny nezmysel, hrat sa na niekoho "viac" po prichode zo Zapadu mozu iba typicky vychodoeuropan, ktoreho mentalita ostala tam, kde vzdy aj bola, na veku nezalezi...Je tu viacero ludi, zijucich dlhe roky mimo SK, bez kontaktu s ludmi odtial, a nikto sa nepotrebuje na nikoho hrat a ziadne myslenie ani vyjadrovanie sa nema dovod menit ;) Zato poznam kvantum ludi, hlavne Poliakov a Rumunov, ako z UK, tak Norska, kde je tato zmena typickym poznavacim znamenim 🤐 z vychodu - vacsinou prazdny ucet, ale podla moznosti co najdrahsie auto, oblecenie, mobily, laptopy, a samozrejme upchate hranice pocas dovolenie kvoli nim - vratane Turkov - pretoze je cas vybrat sa domov a pred celou rodinou a znamymi sa pomachrovat, ako sa mame lepsie :evil: To, ze sa niekedy clovek nechtiac prekecne a pouzije napriklad casty vyraz zo spanielciny na Nora, sa obcas stane, ale to vyzera uplne inak, ako cielene pouzivane vyrazy, ktorymi na seba Pida upozornuje ;) Pido, mne sa ospravedlnovat nemusis, je to iba na tebe, ci sa radis medzi normalnych Cechov, alebo polskych ci rumunskych trkvasov :)
EKKAR

#23 Příspěvek od EKKAR »

Píďo máš SZ.
pida_m

#24 Příspěvek od pida_m »

@PeteBurns: možná už vím jaký máš Ty motiv že mně tady napadáš /že napíšu grammar místo gramatika/ a tedy Tě chápu: Opravdu jsem párkrát narazil na lidi co se vytahujou, že žijou v US a přitom tam mejí schody ve Walmart-stores, ale vždy sem je potkal v CR.
V CA v MNTR neznám žádné lidi co přišli z CR /kromne Mr.Zebirko co tam má Ceskou restauraci a prodejnu/.
Ale asi Tě zklamu, my tam z mamkou žijeme v trvale pronajatém domečku na Západním pobřeží a že bych svojim vehiclem ohromil holky tady v CR to nemyslím /TOYOTA year:1989 mileage:129,779/. Přeprava z CA by stála asi 100x tolik co je cena toho vozu. / http://fotoalba.cz/fotky/27301866
Jo a obdivuji lidi, ze zahraničí, kteří si v US vydobyli slušné postavení ohledně zisků. /neb tam se smysluplně maká a nejsou tam ty "dotace" nebo jak se to píše/.
píďa
Kremik

#25 Příspěvek od Kremik »

lesana87 > Děkuju, to mi nějak uniklo, kdy jste to vymysleli? :D
A to si myslím, že sem chodím dost :-)
danhard

#26 Příspěvek od danhard »

A myslíte, že ON to ví, jak se mu říká ? :lol:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ZdenekHQ »

PeteBurns píše:...z akej IP adresy a odkial pisem?...

Nelze vyloučit proxy, ale je to Norsko.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#28 Příspěvek od PeteBurns »

Takze TJSSN bude samozrejme tvrdit, ze proxy :lol: Ale trochu mu to stazim a ukazem fotku, urobenu cez spinave sklo :lol:
Přílohy
IMG_20180627_192510_2.JPG
IMG_20180627_192510_2.JPG
microlan

#29 Příspěvek od microlan »

Co to znamená dvojurodný?

//Danhard: myslím, že jo a bere to jako samozřejmost :)
danhard

#30 Příspěvek od danhard »

To bude něco jako směroplatný, říkala Máňa :)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“