Autorský svaz nebo seskupení zlodějů?
Moderátor: Moderátoři
Taky mi, z toho co jsem vyčetl, připadá že to že např. někdo platí OSe neznamená že po něm další uskupení - třeba Intergram aj. (je těchto organizací víc) nebude chtít platit také.
OSA a spol. určitě nebudou do veřejnosti šířit kvalifikovaný výklad zákona, kdy a kdo jim už nemusí platit, naopak pro ně je prospěšná univerzální hrůza že platit musí vždycky všichni od narození. A nevšiml jsem si, že by tohle téma někdy nějaký politik nebo médium chtěl objasňovat.
Z praxe jsem zažil, kdy na právníkovu dceru, majitelku nějakýho kosmetickýho salonu, přišel agent OSA, ona to přehrála tatinkovi, tatínek řekl, zaplatíme ale chci znát přesně podmínky, vaše sazebníky, ocitovat na základě čeho, Agent prý už nepřišel.
Jestli už to náhodou není, tak bych se nedivil, že platit musí už i báby na poli, když si při pletí s motykou zpívají. Soukromý gardenparty na vlastní zahradě už de iure platit musí a hlavně dlouho předem hlásit seznam skladeb...
- weed_smoker
Crifodo píše: Soukromý gardenparty na vlastní zahradě už de iure platit musí a hlavně dlouho předem hlásit seznam skladeb...
Tak tohle u nás snad nikdo neřeší.Nejvíc se používá nějakej USBMP3 player se zesilovačem a bedýnkama,jeden soused tam má dokonce 2kW sestavu,ale naplno ji puštěnou nikdy neměl.Ty starší sousedi používaj obvykle rádio a jedou na tom Blaník,Impuls nebo Rozhlas.S hudbou tu problémxy nejsou,spíš někomu vadí ohňostroj nebo rány ze floberta.