Sháním main LED TV Gogen TVF 32157 WEB
Moderátor: Moderátoři
Jo jen nevím jak je to s těma hl. deskama a značení tz. že to může být s tím stejným značením třebas pro panasonic či telefunken apod. pokud já mám gogena co oni nemají ?Myslím že by to mohl být problém už jen z důvodu připojných konektorů takže asi opět trefa vedle
Bohužel ted jsem prošel veškeré 3 stránky ebay nabídek a byt to zní neuvěřitelně našel jen jednu /podobnou/mému číselku
https://www.ebay.de/itm/MAIN-BOARD-FOR- ... SwcXVZ5f8G
to ale nemusí být zdaleka plnohodnotná náhrada ¨,těch desek jen této rřady je snad milion jinak to nevidím.
salora píše:Na ebay jsem se díval hned z kraje ,ale žádná deska co sháním a potřebuji s tím dodatečným číslem které je podstatné jsem tam nenašel .
Díváš se asi někam jinam. Místo 23204487 tam je 23203987 a místo 27243621 je zase 27207489 a konektor je taky jinej (pro Kremika jiný).
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... =0&_sop=15
Tam jedině podle toho konektoru, ale přesně to samé tam asi není. Většinou se ty desky mění, protože nikdo nechce opravovat švába na HDMI.
Jinak je to dobrá cena od toho angličana o tom žádná .
Ale jestli se to liší jedině a leda podle konektoru o tom také pochybuji ,v tom aby se čerti vyznali ,možná se mýlím .
Ano jinak souhlas ,raději vyměnit celou funkční desku třeba i za použitou než měnit v ní CPU apod.Vidím to z tohoto zatím bezvýchozího hlediska jen a pouze na zakoupení nové ze servisu ,otázkou je co za ní budou chtít to je celé.
Budu raději netrpělivě čekat na vyjádření od gogen servisu pak se uvidí co dále.Pak už leda koupit ještě někde tu stejně starou vránu jako celou TV která by asi nestála o moc víc než ta samotná deska ,mám to už asi 5 rok ale vyrábělo se to ještě podstatně dřív.
http://servis.tsnova.cz/
Tu tečku jsem tam dal jen pro rozlišení řady.
Nebo tady toto.
Tak jsem se rozhodl mu nakonec na tom ebay co nabízí až podezřele ty hl. desky napsat a poslal mu i fotky mé desky at se mi k tomu vyjádří či sdělí možnou náhradu ,ono sice teoreticky asi nebude moc záležet na tom z jaké TV značky to je /i když u každé zn.TV uvádí/takže nějaký smysl a odlišnost tam nejspíš bude .Problémem pak bude ten samotný Gogen co se údajně dělá a prodává jen pro česko čemuž moc nerozumím ,žeby turci dělali jen pro nás nebo jen tuto značku a jinde pod jinou ???Tod otázka zapeklitá.
Dokonce jsem se doslechl že se Gogen vyrábí snad v číně .
U těch desek záleží asi na 8 věcech, co by měly být aspoň hardwarově stejné a potom, jestli to bude pro LCD, ELED nebo DLED a na druhu obrazovky, jestli HD nebo FHD atd. Zbytek je pak dán značkou, která se má jevit jako značka po zapnutí, Je to fakt jen hrubé rozlišení, ale rozkódování těch jejich čísel asi hned tak nenajdeš jako u LG atd. Za těch 4-5 stovek bych si na to troufnul. Sháněl jsem desku na větší TV a měli taky jen za 18 stovek a nakonec jsem vybral na ebay za 8-9 stovek i s poštou a funguje to jak nové.
Jak poznám ten typ obrazovky o kteréím se zminuješ ,to není patrné /vysledovatelné/z toho čísla ?No je tam těch odlišnosti docela dost abych pravdu řekl.