C1-112A

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
milin

C1-112A

#1 Příspěvek od milin »

Ahojky, je 1500kč za osciloskop C1 112A PŘIJATELNÁ CENA?
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#2 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Záleží od stavu, ak to daný človek predáva so sondami a obrazovka je v dobrom stave, áno.
danhard

#3 Příspěvek od danhard »

To by musel být aspoň po repasi. Ruský malý elektrolyty jsou už zajisté všechny shnilý.
milin

#4 Příspěvek od milin »

Majitel píše NÁLEZOVY STAV tak repas určitě nemá, sondy ano.
Eleman

#5 Příspěvek od Eleman »

Nálezový stav a 1500 Kč. Od toho bych dal ruce pryč. Jedině, že by si měl možnost si ho v reálu prohlédnout a otestovat.
Ale rozhodnutí je na tobě, třeba jseš připravený těch 1500 eventuálně oželet.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
danhard

#6 Příspěvek od danhard »

Spíš jestli je schopnej si ho dát do pořádku.
Měl jsem takto C1-118, všechny malý elektrolyty vadný.
milin

#7 Příspěvek od milin »

osciloskop je nabízen na Bazošu .cz výměnu kondiku by nebyl problém. jaka by byla přijatelná cena.
PavelFF

#8 Příspěvek od PavelFF »

Výměna elytů není nic složitého, až na nepříliš dobrou rozebíratelnost přístroje. Ale osciloskop má relativně malou obrazovku a v dnešní době úplně zbytečný voltmetr a ohmetr. Který může být navíc porouchaný nebo aspoň dost nepřesný. Neseřiditelný na všech rozsazích současně. Každý multimetr DT830 bude přesnější. Navíc je jednokanálový. Doporučil bych ti shánět dvoukanálový 118. Má větší obrazovku a žádné zbytečné ptákoviny. Měl jsem jednu dobu oba. Jako osciloskop ale fungovaly oba bezvadně.
Ruské sondy jsou příšerně humpolácké a neobsahují možnost použití háčků. Pro neruské sondy budeš muset trošku přibrousit BNC konektor. To není problém.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Když vidím cenu jiných a lepších osciloskopů, tak bych těch patnáct stovek raději neobětoval.
marostv
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od marostv »

Mám C1 112 získal som ho zo zrušenej školy,roky ležal na pôjde v skrini a verte či nie ani jeden elit nevykazoval zvýšene ESR.
p32

#11 Příspěvek od p32 »

No, já ho taky měl a fungoval bez problémů (aspoň do předpokládaných kvalit), ale dnes jsem rád, že jsem ho někomu střelil za pár korun.
danhard

#12 Příspěvek od danhard »

Asi máte malý nároky.
Samozřejmě na výměnu kondenzátorů v C1-118 se to muselo celý rozebrat a vyndat obrazovka. Měnil jsem je samozřejmě ne proto, že by měly zvýšené ESR, ale byly zcela blbý, uhnilý vývod.
Kvůli jednomu nefungovala časovka, ty ostatní by nebyly tak potřebný, až na to že šířka stopy byla mizerná a jeden kanál při vybuzení kmital.
Když jsem vyndaval třetí dostupnej se stejnou závadou, tak jsem to rozebral a vyměnil rovnou všechny.
I po komletní výměně bylo rušení od sítě v jednom kanále, tak jsem ještě upravoval propojení země na PCB.
Poté jsem nastavil geometrii obrazovky a vše nakalibroval, aby se to dalo používat.

Současný majitel z něj byl nadšený, šel také za 1500, ta oprava a repase by asi stála více :)
fredis

#13 Příspěvek od fredis »

Nenabízí k tomu sondu pro měření U a R :wink: . Podle fotky na Bazoši v moc dobré kondici nebude :lol: . Nevím čím to krmí, ale ten průběh na obrazovce je tragedie. Sondy má k tomu brněnské BPxxxx.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
petula
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od petula »

ruský oscilosdkop v nálezovém stavu by měl dát zadarmo za odvoz a přidat k němu čokoládu Milka pro odvozce na posilněnou a ne chtít 1500 Kč.
kovar

#15 Příspěvek od kovar »

Já chodím zásadně nakupovat do SD :wink:
Občas se tam zadaří.
Přílohy
DSCN5656.jpg
DSCN5656.jpg
DSCN5651.jpg
DSCN5651.jpg
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“