C1-112A

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
oravan

#16 Příspěvek od oravan »

nie nálezový stav vieš kopa šmejdov tam okráda ludí už som tak nie raz kúpil dokonalí šrot ,viem moja vina ale nebral by som to je to na tebe
Naposledy upravil(a) oravan dne 01 črc 2018, 11:28, celkem upraveno 1 x.
milin

#17 Příspěvek od milin »

dík za radu.
fredis

#18 Příspěvek od fredis »

Vzhledem k té chybějící sondě ho ukecej na litr a není co řešit.Osciloskop není problém, horší je když klekne ten multimetr :wink: .
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Celeron

#19 Příspěvek od Celeron »

kovar píše:Já chodím zásadně nakupovat do SD :wink:
Občas se tam zadaří.

to kovar: Taky jsem kdysi dostal za cenu šrotu dvě stejný BM-ka, co máš na fotce. Ležely "zašitý" asi 15 let v regálu rozvodny v jedný fabrice. Na jednom byl štítek slabá obrazovka a v obojím proražený stejný zdrojový trafo a něco kolem. Moc jsem to nezkoumal a přenechal kámošovi. Ten kupodivu v Brně z někoho vykručel (kolem roku 2009) náhradní trafo. Kupodivu mu maká dodnes. Akorát by mě zajímalo, proč ty trafa odešly. V tý rozvodně bylo mezi 15-20 stupni, sucho. Neměly brňáci s těma trafama nějakej generální problém?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
milin

#20 Příspěvek od milin »

Multimetr nepotřebuji , potřebují spolehlivý a menšich rozměru ,na vozeni v
autě. dík za rady.
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#21 Příspěvek od Ivan_Ryger »

súhlasím, pokiaľ sa predošlý majiteľ o osciloskop nestaral a neurobil nevyhnutnú repas na predĺženie životnosti, tak tých 1500kč je veľa, aj keby bola obrazovka dobrá. Kupujeme si nástroje na to, aby sme s nimi pracovali a nie ich neustále opravovali.
Ďalej je pravda, že svojho času som sa pokúšal predať BM566, v plne funkčnom zrepasovanom stave a nik ho nechcel. Neskôr ho kúpili za cca 800 kč v prepočte, no to už bol extrém. Cena závisí od dvoch ľudí, predávajúceho, a nakupujúceho, či sú ochotní sa dohodnúť. Ináč je to len číslo bez významu.
Ivan
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“