Směšovače a OK-čkáři (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Směšovače a OK-čkáři (přesunuto)
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše:Správnej šílenec: http://ok1if.c-a-v.com/
proč šílenec ??
. . . jenom ho to baví !
před léty jsem byl u něho dvakrát doma a je úplně normální . . .
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale snad je to jen pomluva. Sorry za OT.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
lesana87 píše: samozřejmě není problém si ten mixér zbastlit i v kompatibilní velikosti.
takže mimo obskurní prodejce jetých součástek už výroba není?
další položka do kolonky historie?
vyrábět balancovaný směšovač se určitě dá, vlastně to byl první "přirozený" postup, i když dostávat se na rozměry těch kompaktních bych asi jako nutnost neviděl a s mýma očima a rukama už vůbec. Miniaturizace u nemobilních zařízení je celkem zbytečná až nežádoucí, všelijaké ty krabičky které mikrofonní nebo propojovací kablík stáhne ze stolu, člověka spíše serou, stejně jako přístroje které je nutno druhou rukou držet, když chci první něco přepnout.
Crifodo píše: Miniaturizace u nemobilních zařízení je celkem zbytečná až nežádoucí, všelijaké ty krabičky které mikrofonní nebo propojovací kablík stáhne ze stolu, člověka spíše serou, stejně jako přístroje které je nutno druhou rukou držet, když chci první něco přepnout.
. . . přesně tak !
můj přvní balančák jsem vyráběl z tehdy dostupných diod OA9 a trafa byly na toroidech průměrem 15 mm . . .
. . . fungoval skvěle.
jinak http://www.hadex.cz/a710-kas44-4x-shott ... y-do-1ghz/ ale už je to taky hrozně veliký
danhard píše:jinak KAS44 ale už je to taky hrozně veliký
. . . ale není, opravoval jsem s ní SBL-1, který měl ten original chip prostřelený.
Bylo to v transieveru Harris RF-230 . . .
Crifodo píše:takže mimo obskurní prodejce jetých součástek už výroba není?
Hmm, koukám ke GESu, že už ani SBL-1+ nemají. Výroba už je asi jen ta domácí.
Já do toho mixéru použila dvojici BAT54S, taky to s nima nějak funguje. V originále jsou prý "hot carrier" diody od HP (HP 2800), akorát že v každém ze čtyř SBL-1, které jsem opravovala, byl ten diodovej "bobík" úplně jinej.