Receiver - wifi, bluetooth - 2 zony
Moderátor: Moderátoři
Receiver - wifi, bluetooth - 2 zony
Trošku se dívám po netu a vcelku mě zaujal Harman Kardon avr151s. Počítám s tím že udávaný výkon bude asi poloviční nicméně co na to říkáte?
Slyšel to někdo? má stím někdo zkušenost?
bohužel tento stroj nemá dvě zony.
Další tip sem vygůglil Marantz Melody M-CR611 , tady je tedy asi vše včetně 2 zön.
Můžeme klidně podiskutovat i o jiných značkách jiných typech, můžete hodit nějaký odkaz klidně i na použité receivery.
Repro k tomu bych asi volil bazarové vzhledem k ceně.
zatím díky za jakoukoliv reakci
Samozřejmě co si vybereš, to budeš mít.
Podíval bych se i na podporu ze strany výrobce, což třeba u Harman/Kardon moc příkladná není (1-3 aktualizace ročně a poslední z roku 2016). Taky bych přiklonil váhu tomu, jakou má daný výrobce aplikaci pro různé telefony, ty jsou daleko intuitivnější, než displej receiveru nebo zbytečně zapnutá TV, aby bylo vidět celé menu.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Super připomínka ohledně aplikací. Tohle bude taky vcelku důležité při výběru.
Kurnik dříve se řešilo zpracování, zvuk a kvalita. Dnes k tomu přibylo dalších mnoho ptákovin.
Ty receivery se mi cenově líbí ale jediné co mi tam chybí, je zona 2.
Našel jsem se dvěma zonama např.
Denon AVR-X1400H ( tady nevím jak to přesně je s Z2, zapojení je místo sorround back ?.)
další by mohla být Yamaha RX-V583
Kromě Yamahy RX-V483 a jejich aplikací jinou zkušenost nemám, ale třeba tu někdo popíše vlastní zkušenost s jiným výrobcem. A kdyby ne, tak se dá podívat případně do Play a udělat si přibližný názor sám (např. pro Denon).
Pokud půjdeš do nového, tak bych se zajímal, jestli už mají letošní modely DAB (loňské dvoukanálové od Yamahy je měly). Vypadá to, že jo, tohle bude letošní model a to D na konci bude DAB.
P.S. Dvě zóny by neměl být problém ani u těch levnějších viz. obrázek mého.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Ty Denon aplikace jsou svým pojmenováním divné, 'Denon Remote App' je naposledy aktualizovaná v dubnu 2016 a 'Denon 2016 AVR Remote' je aktualizovaná letos v dubnu, ale v popisu má, že X1400H podporuje. Má také 'demo mode' (viz. obrázek). Zkusil jsem ji ve VirtualBoxu, všechno otestovat nejde, ale názor si udělej sám.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
S úpravou SW netuším kdo by to dokázal nicméně je to celé o SW, a jak se chceš vypořádat aktualizacemi.
DAB - zatím mnoho povyku pro nic. A stejně v díře kde bydlím... Ono osobně jsem měl YAMAHU R-402N a téměř jsem na tom ani nepoužil normální rádio (jen když byl výpadek internetu)natož DAB
DAB je rezisi jenom další služba (jako spotify, deezer nebo obecně NETové rádia), nic víc, takže to je otázka volby, jestli to někdo využije (vysílání je k dispozici). Taky nepoužívám všechny služby a nejsem proti nim nijak zapšklý.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Poté jsem se díval pouze na zařízení s DAB které jsou jaksi cenou většinou jinde ... a ve výsledku člověk zjistí, že je mu to k ničemu neboť nenásilné služby které jsi zde vyjmenoval to v pohodě nahradí. Jak obsahem tak kvalitou.