Vyběr elektrického sporáku
Moderátor: Moderátoři
Vyběr elektrického sporáku
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Mezi sklokeramikou a obyčejnými plotnami nebude v rychlosti vaření a spotřebě podstatný rozdíl. Větší vliv na ztráty má nevhodné nádobí, nebo nesprávné používání.
ZdenekHQ píše:Ty dotykáče jsou něco příšernýho. Hlavně, když jsou na boku a horký či politý. Já mám sklokeramiku s mechanikou, elektronicky je tam jen časování, hodiny, zpožděný zapnutí, ale to věčně stávkuje. Zlatej knoflík.
Potvrzuju, několikrát do roka z donucení obsluhuju takovou šmatlací vymyšlenost a pokaždé jsem v nevěřícím údivu. Lahůdka je aktivovaný dětský zámek. K tomu nechápu, proč mikroprocesorama uchvácení pičoidi vestaví hodiny, ale nepodrží je lithiem nebo aspoň velkým kondem, takže se po sebekratším výpadku nastavujou znova (denní čas).
Sklokeramika je rozkošná když hospodyňka něco upustí nebo z elegantního tescoma free cool věšáčku vypadne palička a pak hospodyňka jen čumí.
Jak někdo řekl, kšeft musí běžet aby čím dál víc miliard malých číňanů mělo co žrát.
35A přívodu nevyhoví většina domácích přípojek, ani prvků, rozvodnic, svorkovnic. To je tak do veřejnýho stravování.
Bacha při připojování desky s alternativními propojkami, u ž jsem viděl kdy i zkušený elektrikář zapojil dvě fáze na svorky L a N které se různě propojujou. Některé desky to ale přežijou a jen začnou řvát.
Energetický štítek u tepelnýho spotřebiče je hezký vtip.
-
petrfilipi
- vasekpetr1
V podobných případech se lze buď smířit s omezenou možností provozu spotřebiče, nebo předělat přívod na trojfázový, patřičně dimenzovaný. Příkon spotřebiče a možnost připojení je potřeba zvážit před nákupem.
- vasekpetr1
Achab píše:Zásuvku s přívodem o průřezu 2,5mm²Cu lze jistit ...
Ohledně průřezu jsem vycházel z tohoto příspěvku, samozřejmě do toho "kecají" i další věci jako je třeba uložení kabelu, jeho provedení atd. Ale bral jsem to tak, že ta možnost, jak dosáhnout vyšší hodnoty jističe, zde je.
Samozřejmě překopat to na třífáz je nejlepší volba.