USB kabel propojení hudebního nástroje a NTB
Moderátor: Moderátoři
USB kabel propojení hudebního nástroje a NTB
Po hledání jsou uvedené všude dva průřezy vodičev jednom kabelu, jistě nabíjení silný a datový slabší. Jenže já nic nebudu nabíjet, obě zařízení mají napájení USB kabelu (hud. nástroje a NTB). Takže myslím, že by stačil slabší průřez vodiče a použít stejně slabé všechny 4 vodiče.
Zkoušel jsem koupené dva USB kabely 3+5m a funguje to. Já potřebuji min 8m nebo mohu i 10m je mít. Jenže nechci pomocí těch dvou mít zbytečně 4 spoje, mohlo by docházet k rušení a možná lépe mít jeden celý kabel. Už kvůli přechodům.
A měl jsem představu použít Helukabel nebo Liycy, prostě flexibilní stíněný kabel. Jaký průřez použít? Myslím mohl by být 2*0,25mm na všechny čtyři vodiče? Děkuji za názory a popř zkušenosti.
A bude použit pro přenos MIDI dat, které už nemá 5kolík, ale USB.
Nad 5m sa da pouzit aktivny predlzovaci kabel (ma na konci 1-portovy hub), ktore sa robia dlzky prave 5 m. Tych sa moze zapojit viac za sebou a za poslednym zase jeden obycajny kabel, max. 5m.
On by nejspis fungoval i bez toho hubu, ale za cenu snizeni prenosove rychlosti. Nekde to vadit nemusi, ale jestli ho udelas levnej jak za 2 kila...
- serviceman
datový průřez je 0,127mm2 a napájecí 0,322, ale to záleží i projaký účel má být kabel. jinak se to uvádí i v AWG. Takže kabel 30V v pohodě.
V USB 2.0 a 3.0 je rozdíl v napájení a tím i průřez napájecího je jiný, pak ten přenos je také jiný, ale většina je o tom napájení, jaké snese vodič.
A taky se nedá "stavět" na sdělení, že kabelem budou téci "jen" Midi-data. Tato Midi-data v USB kabelu budou přenášena pomocí přenosového protokolu, který nemá s protokolem Midi nic společného.