Fabia I - vynechávanie tachometra opravené
Moderátor: Moderátoři
Fabia I - vynechávanie tachometra opravené
-
petrfilipi
Zjistím to v doku a dám vědět.
Edit1:
Tak DP mám jen pro Roomstera, ale myslím, že ten správný soubor se jmenuje "Montážní místa". Tak pokud DP nemáš, stáhni si ji a mrkni do tohoto souboru.
Posílám fotku, kde je modrou šipkou označeno místo konektorů na plechu mezi předmotorovým prostorem a kabinou. Na červené šipky nehleď. V tomto místě jsou konektory (pod krytem) a bude tam i T11b.
Edit2:
Posílám stránky z DP "Montážní místa".
Jinak bych příčinu viděl "takto na dálku" v "sežraném" kabelovém svazku. - jak tu někdo už psal. Ale je to opravitelné.
Petr
A kutilmile - nelituju tě
-
petrfilipi
Petr
Prešiel som všetky možné fóra, kde sa o tej závade písalo. Už to neviem nájsť, ale niekto písal že mal zlý kontakt v tej kritickej červenej svorkovnici a je za poistkovým boxom. Môže to byť tak?
Stiahol som tie montážne miesta. No neposunulo ma to. Je zaujímavé, že v manuáli je ako rozobrať motor a zložiť rozpísané dopodrobna, krok po kroku.Ale ako sa dostať k dôležitým miestam inštalácie ani zmienka.
Edit
petrfilipi Tak mal si pravdu. Pátral som a našiel som náhodou túto fotku, tak mrknem na to.
-
petrfilipi
- ace_ventura
Po premeraní je prerušený kábel od svorkovnice za filtrom k svorkovnici za motorom stierača. Ako prvé som rozrezal a rozbalil bandáž zväzku nad nosníkom. Káble stvrdnuté a mazľavé od náplne do ostrekovača. Tak som ich ostriekal vodou, je vidieť že sú napučané. Stredom zväzku idú hadičky ostrekovača. Jedná je tvrdá a drží, druhá sa mi polámala v ruke ako špageta. Jasné kurvítko.
Natiahol som nový kábel aj s rezervnými žilami/pre istotu/ a napojil na svorkovnice.A keďže už to bolo rozobraté tak som natiahol nové hadičky až k čerpadlu ostrekovača a pôvodné odstrihol.
Už všetko funguje a dúfam že sa zastaví aj odhnívanie kabeláže. Vďaka všetkým za rady.