naklonenie spetnych zrkadiel pri cuvani

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
termit256

#16 Příspěvek od termit256 »

Ja tu moznost automatikckeho sklapeni mam, ale taky jsem to snad nikdy nepouzil. Vetsinou pouzivam parkovaci asistent + kameru, i navzdory tomu ze spousta chytraku na internetu pise ze je to k nicemu. Ve skutecnosti to funguje celkem obstojne. To sklapeni spis jen otravovalo, zas tak moc bych po tom netouzil.
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

C4 Pikaču to má ve standardní výbavě už od roku 2007 :wink: Včetně sklopení uší při opuštění vozidla.
Jednou jsem měnil zrcadlo a ten mechanizmus kroucení zrcadlem je docela složitej. Ale asi jako modelářský servo to nemaká, dvě osy by potřebovaly 10 drátů (2 motor, 3 poťák) a tolik pinů v konektoru rozhodně není a to přes něj jde ještě topení. Asi je v tý hlavě motorů řídící elektronika, co s autem komunikuje po sériový sběrnici.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
rezis

#18 Příspěvek od rezis »

Ono v podstatě jak píšeš, musíš si na to zvyknout a většinu času to mám vypnuto neboť když couveš někam normálně tak v tom zrcátku nevíš do dálky takže se podle něj couvat nedá. Naopak při parkování u obrubníku (máme tady v obci žulové s nepravidelným tvarem) si to zapínám - jinak buď stojíš jak idiot nebo si škrábneš liťák. Ale dodělávku reálně fakt nevidím.
Internet - metla lidstva
M1S0

#19 Příspěvek od M1S0 »

tak to asi necham tak, ked budem potrebovat si sklonim zrkadla. to hlavne ked cuvam niekde na poli abo v terene kde su jamy a tak...
passion

#20 Příspěvek od passion »

Mám to na golfe 6. Podľa mňa super vec. Ide to aktivovat v menu cez maxidot, alebo dokódovať cez diagnostiku. Vie to už platforma golf 5, či octavia 2, ale musí byť s výbavou pamäťových sedačiek. Sklápnie funguje len ak je ovládač zrkadiel prepnutý v R. Väčšinou cúvam do dvora, alebo parkujem pri obrubníku a vtedy je to super vec. Pri bežnom cúvaní je to ale fakt nevhodné. Vtedy stačí prepnúť ovládač zrkadla z R do hociktorej inej polohy a zrkadlo sa po zaradení spiatočky nesklopí. Ak to nevie sama ridiaca jednotka, skúsil by som to nejakým procákom, aby to išlo jednoducho prispôsobovať - ladiť. Napr arduinom.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“