Samsung UE40F5370 Proud na led
Moderátor: Moderátoři
Odpory čo vidím majú prúžky žltá, modrá takže 4,6 Ohm ak by to malo byť 3,6 Ohm ako je napísané na doske, boli by prúžky oranžová, modrá.
Bud vidím miesto oranžovej žltú alebo je to naozaj žltá, takže najplepšie by bolo premerať to.
Alebo si to naštuduj ako napísal PotPalo
edit: písal som dlho, čo už.
Takže ak je toto klasické zapojenie kde sú 2 cievky, 2 diody a 2 mofety a dva elyty, ktoré vyrábajú 2 zvýšené napätia pre 2 led pásy a taktiež sú tam ďalšie dva mosfety na reguláciu prúdu zapojené medzi minus led pásov do 4,7R odporov na kostru, potom je toto klasické zapojenie led driveru, kde v podstate nie je nutné riešiť typ IO led driveru, ale samozrejme to riešiť môžeš.
Ja sa len opýtam, či vieš vzorce Ohmovho zákona.
Ak áno, vypočítaj mi prúd ak úbytok napätia na tých 4,7 ohmových odporoch je 1V.
Keď to budeš mať správne, tak budeme pokračovať.
Ja som nikdy netvrdil, že skutočný prúd cez led v tomto zapojení je 0,22A a ani že v tomto zapojení je úbytok napätia na odporoch 1V avšak vôbec na tom nezáleží, pretože počítam cez ohmov zákon hodnotu odporu tak aby prúd bol nižší o 25%.
Rozpíš na výpočtoch ako si došiel k výsledku okolo 6 Ohm, inak toto vlákno nemá vôbec zmysel.