formát a nainstalování HDD
Moderátor: Moderátoři
formát a nainstalování HDD
Mam doma HDD ve starym kompu (486) a nějak sem tam dal jinej s cizíma datama.tak sem ho chtěl zformátovat a přeinstalovat a nejspíš blbě a teď mě to nepustí nikam.
Dal sem tam disketovku na spuštění že si jí to jako vytvoří a pak to napsalo nějakou chybu a už sem s tim nic neudělal.
Neměli by ste pro mě nějakej postup jak to dát dopucu,ten komp potřebuju na nějaký dosovský sotfy a pomalejší proc.
Díky
Jinak přes tu zmíněnou startovací disketu z jiného PC, nebo sice minimalisticky, ale trochu náročněji na znalosti: zformátovat disketu v DOSU příkazem format a/s, a pak na ni nakopírovat podporu CD mechaniky (MSCDEX.EXE). Pak z mechaniky setup spustíš taky.
-
pepik9
V biosu je pořadí bootování jenom HDD1 a 2 a možná floppy,ale nejsem si jistej,tu cd mechniku sem tam nenašel.
Mno uvidíme až budu mít čas tak se na to mrknu,stáhnul sem i nějakou tu bootovací disketu na W98SE.
Jinak bylo tam 486,ramka asi 16 MB,chtěl sem tam dát trochu větší,ale ty to co mi tam pasovali,tak na ně to nejelo vůbec,a ten disk asi těch 235MB,myslíte teda že to nepobere ten větší,když tam jel normálně?