Nove poznatky : jeden je uplne mrtvy, netoci sa motor tam sa pozriem na elektroniku pri druhom nenabehne win ale objavy sa ta modra obrazovka ze windows musel pre dobro kopmu skoncit pri tretom win "nacitava" donemoty bez toho aby nieco cital z disku a nenabehne. Tie ostatne dva riesim...
Nejprve bych zkontroloval, jest-li disk vidí BIOS. Není důležité, jest-li naběhne nebo nenaběhne Windows, ale jest-li je disk přístupný po nabootování z diskety do DOSu.
K tomu nabihani do windows...neni to tak uplne pravda, ze musi nabehnout do woken, me napriklad zlobil doma disk, zkousel jsem ho na 5ti kompech a zatuhlo to pri bootovani widli, povedlo se to az na 6ty pokus u kamose na kompu...z toho jsem usoudil, ze si s tim neporadi kazdy HW, takze nezoufej, kdyz to do woken nenabehne
Ten uplne mrtvy disk je WD Caviar WD800. je tam spaleny jeden tranzistor samozrejme SMD nema niekto schemu? Ja som nenasiel nic. Ale preco zhorel to fakt netusim... Je uplne zuholnateny
NEONI píše:Ten uplne mrtvy disk je WD Caviar WD800. je tam spaleny jeden tranzistor samozrejme SMD nema niekto schemu? Ja som nenasiel nic. Ale preco zhorel to fakt netusim... Je uplne zuholnateny
Tak to vyfot a oznac, ten disk mam v kompu...mrknu se
pozri mi teda co je Q8.Fotak mam teraz v oprave lebo robil tmave fotky a mobil bohuzial nema makro rezim Je pod to ciernou penou je to "vacsie SMDcko" a este aj ta pena bola natavena okolo neho
Je to opravdu tranzistor?? není to náhodou stabilizátor napětí?Většinou tam je hned na začátku u konektoru od napájení a jestli je zuhelnatělý mohlo se to stát po poruše zdroje ktarý šlehnul vyšší napětí a ten stabilizátor to neustál.
nedokazem to identifikovat je to uplne nasracku. A pokial viem Q sa zvyknu oznacovat len tranzistory, ale mozem sa mylit samozrejme. A nieje to zned pri napajani rad by som to odfotil bohuzial nieje cim. Keby bola schema boli by sme vsetci mudrejsi