Ovladanie cerpadla dvoma pripojkami
Moderátor: Moderátoři
Přijde mi, že tenhle "krok zpět" na začátek "projektu" a jeho úplné předělání od základů, se stává těžší se stoupajícím věkem. Je prostě těžké si přiznat, že původní geniální nápad tak geniální není a je to potřeba uděla úplně, ale úplně jinak. Sám dělám ve vývoji, tak vím, jak je frustrující 14ti denní práci smazat a začít znovu.
Před časem jsem někde viděl příměr - tazatel se ptá, jak jíst polévku vidličkou. A pak se začně vztekat, proč mu všichni radí vzít si lžíci, když se na to přece neptal. On se ptal, jak jíst polévku vidličkou, tak co sem taháte nějakou lžíci?
- Vladimir1955
Takže hledat ponorné čerpadlo ve třídě 2, napájet to jen z jednoho zdroje, použít dvě čerpadla... Nastíněných technických i vztahových možností zde bylo asi dost.
Neber to jako nějaký osobní útok, snažím se jen poradit. I když to není to, co jsi chtěl slyšet.
- Vladimir1955
Aby nakonec ta námaha a cena za to byla efektivní. Abych se přiznal, nikdy jsem tento tvůj způsob připojení čerpadla neviděl ani o něm neslyšel. Trochu mi to připomíná jednoho člověka, pokud se pozná, ať mi odpustí. Jano, všechno v dobrém.
Vladimir1955 píše:Luky , prosim ta napis mi co je na tomto zapojeni, nefunkcne a nebezpecne?? a ja ta posluchnem.
Jak moudřejší kolegové poznamenali (již poněkolikáté), je tam potíž s PE vodičem. V tomto oboru nemám moc zkušeností, dělám věci na malé napětí.
Ale pokud to chceš rozlousknout, zajdi za revizním technikem. Když ti dá zelenou a pak ti na to bude ochotný vystavit revizní zprávu, může to fungovat.
Ovšem stále je tu ten ekonomický faktor - investice jednotek tisíc korun kvůli spotřebě elektřiny v řádu desetikorun ročně. Nevěřím, že toto lze realizovat za 5-10Eur.
-instalační krabice, svorky, kabely, přepínač,I-0-II, tlačítko, dva elmag ventily.
Vše podstatné již tedy bylo řečeno. Počkáme si, zda se tazatel někdy v budoucnu pochlubí fotkami realizace, celkovou cenou, zkušenostmi z provozu a platnou revizní zprávou.
- Vladimir1955
A este mi vysvetlite vsetci jednu vec. Podla vasich nazorov mne pripada, ze ja si od sestry nemozem nemozem pozicat zehlicku, vrtacku, cerpadlo a naopak?? Preto ze sestra ma TN-C a ja TN-C-S. Ved co ja chcem predsa urobit je to iste. Jedna zasuvka, dve siete, a je uplne jedno ako budem tie stete prepinat do jednej zasuvky?? Ci uz pomocou rele, prepinacv, stykacov, tak to musi ist a je to velmi jednoduche...a to som tiez len radioamater-elektronik...Nepotrebujem na to 3 vysoke skoly a byt reviznym technikom...
- Vladimir1955
- Přílohy
-
zasuvky.gif- (3.03 KiB) Staženo 128 x
- Vladimir1955
- Vladimir1955