PB hořáky Meva
Moderátor: Moderátoři
PB hořáky Meva
Jo a je to pro hořáky na 2kg láhev bez redukčáku, jen zavírací ventil s kterým se trošku dá plamen regulovat.
Díky
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Oba redukčáky jsem měl, 10 kg PB flašku taky a flašku na potápění rovněž a tak to stálo opravdu jen těch 16 stovek.
Mám odzkoušíno, že místo kyslíku se dá použít Nitrox 36 nebo 50, co ti nafoukaj do tvý flašky v lepších potápěčských prodejnách. Na pájení stříbrem a hliníkem to stačí, mosazí jen menší věci. Svářet železo to ale neumí ani s kyslíkem, prostě ten propan způsobuje, že svar pění.
Ty generátory, co píše Zaky maj nedostatečnej výkon a dělaj v podstatě Nitrox co jsem psal. Stojí to majlant, to je levnější si kupovat O2 a plyn od Kempera v nevratnejch kartuších.
dreamer píše:Tak tady je přehled k čemu patří jaká tryska.
Díky za scan. Ty máš tu starou sadu? Já si hořáky kdysi kupoval samostatně tak nevím, kterej je kterej.
Mám asi ten velkej 2900W, dýlka cca 120 mm, malý průměr cca 10, velký cca 28 mm. Dá se rozšroubovat. Pak mám asi ten 1150W, má taky dva průměry ale mezi nima je táhlej plynulej přechod. Větší průměr je cca 18 mm, dýlka tak 80 mm.
Pak mám ještě dva o kterých nevím co je co. Jeden je rovnej průměr cca 12 mm a druhej cca 10 mm a u strany "ohně" je ještě asi o 0,8 mm odsoustružený. Oba jsou dlouhý cca 50 mm. Který z nich je ta 460W nevím. K obojímu se dá přišroubovat držák pro pájecí Cu tyčku průměru cca 12 mm. Opalovací plochej hořák nemám.
Nemohl bys to prosím případně porovnat? Fotky sem můžu dát zítra.
AlesALF píše:Mrkni sem: http://www.mevatrade.cz/mevatrade/eshop/2-1-PLYNOVE-HORAKY
a podle fotky identifikuj
Ten odkaz jsem si našel už dříve. To jsou ale nový kompletní hořáky s integrovanou tryskou a s převlečnou maticí, v úvodním příspěvku o tom píšu. Úplně jiná výkonová řada, podle toho to nejde porovnávat.
Počkám, až se ozve dreamer.
Co je ten druhej hořák zprava už začínám pomalu tušit. Neexistoval za bolševika hořák s ventilem, co se rovnou šrouboval na vysoký, úzký hliníkový hlubokotažený kartuše PB? Něco podobnýho jako je třeba tenhle gastro hořák?. Matně si vzpomínám, že brácha něco takovýho měl.