Zapínání odpojeného síťového spínaného adaptéru

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

#16 Příspěvek od Artaban001 »

Protože většina těchto prodlužovaček je s "Eurovidlicí", která jde použít i u schuko zásuvek, co jsou v Německu,. není u těchto prodlužovaček definovaný živý a nulový vodič. Za živý jsou považovány oba (Do Schuko jde vidlice strčit i obráceně) a proto se musí vypínat oba. Bylo to u všech, co jsem kupoval, ať v Hornbachu, Bauhausu, či v tescu. K Rákosníkům chodím zásadně pouze do večerek pro rychlé občerstvení. Nic jinýho nekupuju.. U pár vypínačů jsem likvidoval ty doutnavky, protože jsem nemusel svítící vypínač
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Ano, vypinace byvaju dvojpolove ak to nie je nejaky uplny smejd.

"Super" zazitok je, ked zacne horiet vypnuty spotrebic. Vypnuty nulak a faza sa prerazi na kostru (PE)...
Michal22

#18 Příspěvek od Michal22 »

Jak píše Artaban, u pohyblivých prodlužovacích přívodů (i když jsou třípólové) není definováno, kde je L a N, jsou to prostě pracovní vodiče.
A vypínač musí vypínat oba.
A šroubky na prodlužovačkách nejsou proto, aby se do nich nemohl nějaký kutil vrhnout a rozdělat je. To je v pořádku.
A taky Artaban už jednou psal, že ty kolébkové vypínače se dají z prodlužky (s trochou šikovnosti) vyloupnout, aniž by bylo nutné rozdělat vlastního "psa".
A ty lupance, ty se ozývají kdykoliv, třeba i několik hodin po vypnutí?
A k tomu zařízení, které je tím adaptérem péřipojeno, jsou připojeny třeba i jiné signálové vodiče?
Pradlenko, dej fotky a popis.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“