MiniAutogén Kemper
Moderátor: Moderátoři
MiniAutogén Kemper
Chci koupit EKO sadu bez kartuší a provozovat ho přes klasickej O2 redukčák z 10l kyslíkovky. Originál kyslíková kartuš je značně neekonomická. Plyn buď jejich Supergas nebo Novacet a nebo čistej propan pro karavanisty přes stavitelnej středotlakej redukčák. Propan na pájení prý stačí, na sváření to chce ty jejich plyny.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Pro pájení (mosaz, stříbro, hnilík...) to dostačující je (teploty maximálně 680-700°C), ale když budeš mít dostatečně velkej zásobník na kyslík a k němu redukčák schopnej dodat trvale dostatečnej průtok při nastaveným tlaku, můžeš i s pouhým propanem provozovat řezání ocelí = když nafoukáš čistej kyslík na ocel nažhavenou na teplotu cca 1200°C = do jasně červenýho žáru (a na to ještě kombinace kyslík+propan stačí), železo v proudu čistýho kyslíku začne hořet za vývinu vysokýho množství tepla, kterým se okolí začne prudce tavit a kyslíkem se zároveň tavenina vyfukuje z místa řezu. S dostatečným množstvím kyslíku se tak například dají přepálit běžný železniční kolejnice = používá se naprosto běžně při údržbě na dráze, protože propan používanej na ohřev je levnější než jinak ke svařování nutnej acetylén. Svár koleje se pak učuní přímo v loži pomocí termitu...
A kutilmile - nelituju tě
Hlavně musíš uvážit poměr tlak vs velikost trysek a průměru špičky hořáku, musíš tam furt mít dost vysokou výtokovou rychlost proudění (vyšší než rychlost šíření plamene), jinak to bude střílet ...
A na tom jejich webu samozřejmě nic nedohledáš, protože tam ty parametry nedají. Jediný z čeho bys moh vyjít jsou průměry trysek a hodinový průtoky plynů. Tenhle - což je asi ten MiniECO co chceš kupovat, má údaj 40l/h. Při doplnění tý minimální výtokový rychlosti by se měl tlak dát dopočítat ...
To si radši obnovím smlouvu s Reissnergasem, kde jsem už před lety bral argon a dusík a mám tam stále zákaznický číslo. Tam je 10L/200barů za 240 bez DPH a 50L/200barů za 480 bez DPH a pokud vrátím láhev v rámci kalendářního měsíce, tak neplatím nájem. Druhá možnost je zaplatit za láhev roční nájem 1200 a mít ji stále doma.
Prostě každá sranda něco stojí.