PC bez HDD - je to blbost?
Moderátor: Moderátoři
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
To mne moc nepotesilo, myslel jsem SSD disky budou spolehlivejsi.
Dobre je, ze pokud disk odchazi z duvodu konce zivotnosti, da o tom vedet a zablokuje zapis. Takze system sice nenajede, ale data na disku pro cteni zustanou.
Ja tedy kaslu na SSD jako uloziste (system samozrejme ano), predelam trochu spravu dat na discich a pujdu do RAID 1 jak mi poradil rnbw.
Co rikate na HDD TOSHIBA X300? Co jsem cetl jsou relativne rychle, levne a spolehlive. Jen u nas malokdo prodava disky TOSHIBA. Je tam nejaky hacek ktery jsem opet nepostrehl?
Inak do RAIDu odporucam disky od roznych vyrobcov. Lebo dva rovnake disky kupene naraz, vyrobene naraz a rovnako zatazovane, mozu mat rovnaku zivotnost (kludne s presnostou desiatok hodin).
- weed_smoker
Pokud máš ale jen to jedno PC, tak je logické, že to chceš mít vše na něm.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
- weed_smoker
Nejdůležitější je pro ně objem dat přes LTE, protože WiFi berou jako automatiku.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Ta deska má poslední bios a ten už je poměrně starší (2014), tak aby mi nezůstal disk jen pro okrasu. Zatím nemám žádnou potřebu tu desku měnit.
Edit: tak pravděpodobně ne.. Je to sice o Z77, ale story bude asi podobná
tomuhle to funguje i na X58
https://www.youtube.com/watch?v=DFG5jdrQ7p4
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
Jasně, při použití jako úložiště by to s WIN 10 fungovat mělo, ale na jednoduché nastavení boot je to prostě "už stará" deska