Obraz v mlze u LCD Philips 37PFL5522D
Moderátor: Moderátoři
Obraz v mlze u LCD Philips 37PFL5522D
prosím o radu zkušenější opraváře LCD.
Dovezl mi před časem kamarád tuto TV s tím, že je nějaký divný obraz. V záchvatu zvědavosti jsem ji odkrytoval a zjistil, že podsvícení je dělané trubicemi a vše je to bohužel velmi kvalitně zakrytované a sešroubované. (Jaký to obrovský rozdíl proti dnešním televizím s ledkovým podsvícením).
Zběžně jsem zkontroloval a prověřil kondenzátory a další kurv.tka na přístupných deskách, ale závadu jsem v prvním kole neobjevil. Pak mi začala rodina nadávat, že zabírám s rozebranou telkou celý stůl v obýváku, tak jsem ji zase smontoval. Nyní už je mi hanba za časovou prodlevu a tak se na ní chci opět podívat.
Proto prosím, jestli jste se již setkali s podobnou závadou, o nasměrování kde hledat. Blbé je, že rozebrat všechny ty kryty, abych se dostal k T-conu a dalším deskám je dost obtížné, a tak bych nerad dělat něco zbytečně.
Popis závady: obraz je, ale je "přesvícený" jakoby v mlze, nebo za mléčným sklem. Nereaguje na nastavování jasu. Ostatní, jako kontrast, barva, ostrost se zdá že funguje.
Přidám fotky stavu.
Na moaré nekoukejte, to na TV není, vyrobí si ho foťák sám.
Jsou tam i fotky se zobrazeným menu, které je ve skutečnosti ale velmi špatně vidět.
Pokud by někdo věděl kde (na které desce) hledat závadu, byl bych velmi rád. Děkuji a přeji všem hezký den,
Vašek
Zaky: děkuji moc. Takže zítra mne čeká rozborka celého panelu, abych se dostal k příslušné desce. Třeba se mi do té doby podaří ještě něco nastudovat a budu opět chytřejší. Ten AS15 mohu případně objednat nejlépe kde, aby to nebyl fake.
Zatím se mi do ruky dostaly jen telky s vadným LED podsvícením, nebo s vyschlými kondenzátory, a jednou jsem našel vadný a měnil nějaký šváb na štíhlém dlouhém tišťáku přímo u obrazovky.
Tak ještě jednou zatím děkuji za postřehy a rady.
Vašek
Tak následovala výměna integráče a celkové zkušební propojení všech desek za účelem vyzkoušení funkce. Obrazovka se rozsvítila modře, neklamné to znamení správné funkce. Šváb byl při provozu vlažný. Takže televize byla kompletně složena a bude ještě podrobena několika hodinovému vyzkoušení a poté již poputuje zpět ke kamarádovi. Přikládám několik fotek z výměny integráče a pak obraz na opraveném televizoru.
Děkuji mockrát všem za jejich rady a přeji pohodový večer,
Vašek