programátor Stager VS4000 není detekovaný ve WINDOWS
Moderátor: Moderátoři
programátor Stager VS4000 není detekovaný ve WINDOWS
mám programátor Stager VS4000 z www.stg51.com. Docela často jsem ho používal, naposledy někdy minulý týden. Připojuji ho k notebooku jen když ho používám, jinak ho odpojím. Dneska jsem potřeboval něco naprogramovat, tak ho připojím a windows nic nenapíše. Tak se dívám do správce zařízení a vůbec tam není nic připojené do USB. Zkusil jsem ho připojit i k jiným notebookům a PC, ale nikde není detekovaný. Zelená LED svítí, takže napájení funguje, rozdělal jsem ho a z USB konektoru to jde na nějaký uMCU. Teď to nemám u sebe, označení doplním později.
Buď mě umřel ten MCU, nebo program v něm, napájení má.
Nevím jestli je možné ten program z něho přečíst, kdyby někdo měl ten stejný programátor. Zkoušel jsem hledat na internetu jestli ho nenajdu, ale zatím bez úspěchu. Psal jsem i na podporu výrobce, ale nečekám nějakou odezvu.
*edit: označení mcu je C8051F340
Nejsem si úplně jistý jestli to píšu do správné rubriky, když tak prosím o přehození.
Pokud ne, tak USB port (potažmo PC) vůbec neví, že k němu bylo něco připojeno. Tzn. nejdou ti signály po D+ a D-.
V+ a GND bude v pořádku, když se ti rozsvítí LED, ale pouhé připojení za řízení na napájení PC nerpozná (viz. různá zařízení, pouze nabíjená z USB portu- lampičky, drčony atd.).
Samozřejmě že to může být ten šváb (nejspíš převodník), ale napřed se zaměř na průchozí data- studeňáky, zlomený pin UVNITŘ konektoru, uloemné cívky nebo odpory atd.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Tady to může být stejné.
A co zkrat proti GND na datových vidíčích? Není tam? A PN přechod naměříš?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
-
petrfilipi
http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html
a
http://www.nirsoft.net/utils/usb_log_view.html
Ale myslím si, že pokud Windows vůbec nic nezahlásí, že to programátor mrtvý.
Petr
Uvnitř programátoru je kromě C8051f340 ještě Altera EPM3032A, která je propojená s tou 8051. Jako zdroj programovacího napětí je tam DC-DC měnič RT34063A. Pak je tam ASM1117, který dělá 3,3V a LM317 a ten dělá z 5V 3V, který jsou srážený diodou na 2,5V. Pak je tam několik ULN2003A a HEF4094. No a hromada tranzistorů, který se používaní jako spínače na ZIF.