HDO spínač
Moderátor: Moderátoři
HDO spínač
chcel by som ovladat 9kW elektrospiralu v akumulacnej nadobe cez HDO spinac. Nasiel som tento: https://www.wifi-shop.cz/hdo-spinac-din_d37085.html
Myslite, ze mi bude fungovat rovnako (casy zopnutia, resp. vypnutia) ako keby som to riesil oficialne cez dodavatela energie (SSE-D)?
Rozvadzac RE je vzdialeny od domu asi 80m a neexistuje ovladaci kabel medzi rozvadzacmi RE a RH. Preto hladam alternativu. Mate niekto s uvedenym psinacom skusenost?
Dakujem.
- monterjirka
Spíš bych ale řešil to, aby o tom dodavatel energie věděl, nevím jak u vás ale většinou se vyjadřujou k větším odběrům, ne že by bylo energie málo, ale pro obě strany je lepší když existuje nějaký přehled, jednak kvůli jištění nadřazených rozvodnic, jednak kvůli dimenzování přípojek v okolí do budoucna.
cabernet píše:Myslite, ze mi bude fungovat rovnako (casy zopnutia, resp. vypnutia) ako keby som to riesil oficialne cez dodavatela energie (SSE-D)?
Jak to máme vědět? Z příspěvku vůbec není poznat, jestli máš ten nízký a vysoký tarif oficiálně. Pokud ne, tak to můžeš přepínat, kdy chceš, protože pojedeš na vysoký tarif furt.
Je fakt že třeba sazba D45d je rozsekaná do pěti úseků denně, ale taky je fakt že vždy aspoň jeden 7hodinový je v celku.
Bohužel ty doby před 15 lety jsou pryč, kdy celý víkend jel v nízkém tarifu protože budovatelské napjaté špičky kvůli těžkému průmyslu neexistovaly.
Být v souladu s tarifama legálně je jedna z mála věcí, které jsou pořád pro odbětatele výhodné, i když mě HDO někdy trochu sere tou technickou upachtěností jak to mrší síť. Když je ticho večer a někde nějaký spotřebič s magnetickým obvodem, pořád to bziká, nedejbože když člověk něco měří osciloskopem na síti a hdo pořád cuká.
Spínací hodiny je nutné kontrolovat a přestavovat, jinak se odchylky nasčítají a ve výsledku to vyjde dráž, než druhé HDO. Taky je to poněkud nepohodlné.
Jó, byly časy kdy drahá byla mnohonásobně drařší než levná, tam se to vyplatilo fest.
Znova opakuju, že dávat časák je blbost, ceny přijímače HDO a týdeního časáku s potřebným počtem intervalů jsou srovnatelný a navíc, kdo to má sledovat a přestavovat?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- pocitujlasku
Nie je nic lepsie, ako ked v polovici pracieho cyklu sa prepne tarif
- weed_smoker
Celeron píše:Časák? Vždyť to pískaj jak je napadne a potřebujou. Určitě je jinak pracovní den a sobota a neděle. Tedy aspoň u nás.
Pak jedině nachytat kódy za delší období nějakym dataloggerem s propustí 1050Hz(nebo kolik) a výsledek pak napálit do EEPROM připojený k libovolnýmu MCU s obvodem RTC a výstupním SSR,který ovládá stykač spirály.
weed_smoker píše:Pak jedině nachytat kódy za delší období nějakym dataloggerem s propustí 1050Hz(nebo kolik) a výsledek pak napálit do EEPROM připojený k libovolnýmu MCU s obvodem RTC a výstupním SSR,který ovládá stykač spirály.
A drbání pravou rukou za levým uchem, to znáš?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!