Jmenovité napětí

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Skay
Kontaktovat uživatele:

Jmenovité napětí

#1 Příspěvek od Skay »

Mám kondíky 5m/500V a potřeboval bych vědít jesli je můžu nabít na plné jmenovité napětí bez rizika nějaké katastrofy,někde jsem tu čet že dnešní kondy nevydrží ani svoje jmenovité napětí natož přepětí,jde mi opravdu o "každý volt" jsou značky epcos (bývalý siemens myslím) šroubové vývody,podle původního majitele byly v provozu něco přes rok.a poté 1,5roku skladované v pokojových teplotách.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

Re: Jmenovité napětí

#2 Příspěvek od Lukas-Peca »

Skay píše:Mám kondíky 5m/500V a potřeboval bych vědít jesli je můžu nabít na plné jmenovité napětí bez rizika nějaké katastrofy,někde jsem tu čet že dnešní kondy nevydrží ani svoje jmenovité napětí natož přepětí,jde mi opravdu o "každý volt" jsou značky epcos (bývalý siemens myslím) šroubové vývody,podle původního majitele byly v provozu něco přes rok.a poté 1,5roku skladované v pokojových teplotách.

no pokud rok a půl ležely, tak je nejdřív pořádně naformuj, jinak nevydrží určitě
Skay
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Skay »

Což to je mi jasný,už jsem o tom docela počet,jde mi o to až je naformuju jestli to vydrží.
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

jedna věc je odformování dielektrika po dlouhém nepoužívání, jiná věc je provozování na hranici provozního napětí. Mezi napětím a bezpečným provozem je nekompromisní závislost, daná technologií. Epcos je kvalitní spíš provozními parametry a robustní konstrukcí, ale to neznamená, že by bylo možné hřešit na stanovené limity. Rozumná je aspoň 10% rezerva. Na dráždění jsou tyhle kondy trochu drahý špás :roll:
Skay
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Skay »

10% to je docela dost ...ale co nadělam jak říkáš neni to levná sranda,ale budu se držet tvojí rady ,díky 8-)
Odpovědět

Zpět na „Poradna“