Hladanie chyby HDD

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
NEONI

#46 Příspěvek od NEONI »

Ano podporuje ju a mam ju aktivovanu
masar

#47 Příspěvek od masar »

A detekuje ten HDD?
NEONI

#48 Příspěvek od NEONI »

ano
masar

#49 Příspěvek od masar »

Tak nabootuj z diskety win98. Musíš ho tam uvidět, ikdyž třeba nepůjde z něho nic číst. Ještě si můžeš zkusit pohrát s jumprama na disku, jest-li to nepomůže.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od stepa »

Jumpery na to potom nemaji vliv...jak ho vidi bios, musi bejt videt i v Fdisku...a je jedno jestli to je NTFS nebo FAT32, vidi je oba
NEONI

#51 Příspěvek od NEONI »

Nevidia :). Mam to zapojene ze iba ten disk a disketovka.Fdisk vypise Not hard drive present. Okrem toho ak bios cita len z firmware disku tak ho sice vidi ale pritom vidi hovno.
miroja

#52 Příspěvek od miroja »

Pridaj tam este CD mechaniku a nabootuj z Hiren's boot CD a skus nan pustit nejake diskove utility ako to dopadne.
Tak ako to bolo spomenute, Fdisk vyuziva sluzby BIOSu. Ak ho BIOS najde so spravnymi parametrami, tak aj Fdisk ho musi vidiet ako disk, mozno ako neznamy format ak je tam NTFS. V kazdom pripade pouzivaj Fdisk z Win98/ME; stare Fdisky (DOS 6.xx, 5.x, 4.x..) tusim nepoznali vacsie disky.
NEONI

#53 Příspěvek od NEONI »

Aktualizacia: dnes od rana som nan hodil nizkourovnove formatovanie a pred chviliou skoncil. Hodil som tam cd win xp tma...2000 ho najde aj s plnou kapacitou ale nema k nemu pristup. Uz zacinam byt zufaly. BIOS ho samozrejme vidi.
Nagant

#54 Příspěvek od Nagant »

Myslím, že jsem se s něčím takovým už kdysi setkal - problém, kdy na disk nešlo zapisovat. Pravděpodobně nějaká závada elektroniky disku.
PCman

#55 Příspěvek od PCman »

Řešil jsem tady http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=14507 možná stejný problém a taky jsem to ještě nevyřešil.
NEONI

#56 Příspěvek od NEONI »

Nič nepomohlo. Ak niekto vie, ako sa da zamknúť/odomknuť disk nech mi dá určite vedieť. A ak by niekto bol ochotný pozrieť sa na svoj disk (WD800) čo za zázrak sa skrýva pod označením Q8, alebo mi naň nájde schému, tak mu budem veľmi vďačný.

EDIT: teraz som sa dozvedel, že niektoré OSká si vedia disk zamknúť, aby ho nemohol použiť iný OS. Vie toto spraviť Linux?
PCman

#57 Příspěvek od PCman »

Ne není to tím jak je HDD naformátovaný nebo co je uloženo na plotnách ale podle mě je to v BISU toho disku tak jak i DVD mechanika si pamatuje nastavení regionu tak si ten HDD pamatuje heslo nebo jinou blokaci.Dnes už je firmware ve všem od mikrovlnek přes DVD přehrávače,DIGfoto,MP3 přehrávače atd. prostě ty šváby jedou na nějakém softu a co jsem se dozvěděl tak ty kondíky (nebo co to drží při životě) co jsou v těch švábech vydrží až 30-40 let bez jakeho koliv napájení než by se resetovali.Kdysi se to dělalo u autoardií co měli heslo tak že se strčily do mražáku a ono se to restlo dnes už do nejde.Nejsem odborník tak to píšu polopaticky ale už jsem něco četl :lol:
stepa
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od stepa »

No vdecny asi nebudes :? , konecne jsem kuchnul systemak, jak jsem slibil, ale chtelo by to ty torxy :lol: . Zadna soucastka pod oznacenim Q8 tam neni...asi jina revize elektroniky.
Přílohy
WD800JB.jpg
(273.53 KiB) Staženo 100 x
NEONI

#59 Příspěvek od NEONI »

Fuha...takze stepa bol taky obetavy, ze z vrboveho prutika vystruhal torx :D kedze ho nemal,ale aj tak mi to nepomohlo lebo jeho disk je z roku 2002 a moj 2005. Dosky su uplne ine, o osadeni min. IO ani nehovoriac.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“