B 117 a OT k B 57 a jiným
Moderátor: Moderátoři
Jen si nejsem úplně jistý, zda to bylo přesně takto uděláno. Vím ale určitě, že na panelu opravdu chyběl přepínač kvaltů a naopak tam bylo o hodně víc kulatých tlačítek, než jsou původní čtyři.
Opravdu si nejsem jist, zda je tohle ono, ale vypadalo to velice podobně.
Ta fotka je jistě pochybná tou prapodivnou fotomontáží cívek.
Ale o modifikaci pro automatické záznamy malou rychlostí u fízlů se ví - existovala.
Možná mají něco podobného chlapi v Třešti, tam se najde lecjaký exot.
Ta fotka mohla sloužit k prospektu pro esenbáky, a tam by jistě neprošlo aby na středovkách bylo BASF, tak to dost neodborně přemázli českejma středovkama, a taky to muselo být hezký, souměrný:-) - Ten napnutý pásek je na origo fotce vidět jak zleva tak zprava. - A to že to mohlo být součástí nějaké ústředny taky není zas tak ujetý, třeba AUA 230, tam se běžně 7stovky dávali
ani Stilon (lic. Agfa) to není, vzdáleně podobné Agfa PE46, PE49 nebo ten Basf
vypreparovanej do anonymity může být
zcela vylučuji Maxell a Scotch, jiné se nedovážely no možná Sony pro tuzex
(těch bylo jako šafránu)
Více kusů B117 jsem viděl jenom v muzeu k ozvučení audiovizuálních expozic. Byly použité s projektorem, nebo pouze pro zvukový komentář. Snad to bylo Krkonošské muzeum ve Vrchlabí, ale nejsem si jistý.konosuke píše:...znáte nějakou školu co B117 skutečně používala?
...obávám se že namnoze nové magiče této značky zůstaly v depozitáři navěky...
- Jinak si myslím, že nostalgická diskuze pokračuje, vždyť B700 a B117 jsou ze stejné doby:-)
a mám dotaz zda jste pobrali (víte proč) systém značení magnetofonů Tesla.
Já, jako Teslák ne. Myslím značení ANP.
Třeba starší B100 má ANP 270, a mladší B117 má 238, a stará B41 má
ANP 225. Takže číselná řada to není. Nebo jestli má každá dekáda nějaký svůj význam? Něco jako značení datumu na součástkách, nebo VIN u aut?