měřící ústředna Hi test a V/I test
Moderátor: Moderátoři
měřící ústředna Hi test a V/I test
měření máme provádět takto:
1. na výstup se připojí vysoké napětí (2500V) a měří se proud unikající do rámu (max 40mikro A)
2. na výstup se připojí napětí 1kV a měří se Elektrický odpor vzhledem k rámu (min. 100MOhmů)
3. do panelu se pustí jmenovitý proud 1,22A a na svorkách musí být napětí v rozsahu 96 až 129V
4. do panelu se pustí polovina jmenovitého proudu 0,61A a na svorkách musí být napětí v rozsahu 88 až 119V
sháním nějakého výrobce, který by dokázal takovouto testovací stanici postavit, nebo kontakt na někoho, kdo takovéto ustředny dodává.
díky Jirka
když bude k prvnímu panelu připoutaný nějaký technický expert z Bruselu, bude to se slevou
Jsou postavený v Japonsku na zakázku a sehnat další je problém.
Tu první čast měření při 2,5kv a 1kv může obstarat nějaký měřák izolace,
problém mám spíš s tou druhou částí měření. kdy do panelu má jít proud 1,22A a napětí přes sto voltů. Nikde jsem neviděl prodávat takový zdroj.
ty ustředny z Japonska obsahují:
No Apparatus name Model
1 PLC FX2N-48MR MITSUBISHI
2 PLC A/D UNIT FX2N-2AD MITSUBISHI
3 PLC D/A UNIT FX2N-2DA MITSUBISHI
4 RS232C UNIT FX2N-232CIF MITSUBISHI
5 Digital resisting pressure insulation meter WT-8752 TOA DKK
6 "Direct-current power supply 250V
PQ250-1.5 Matsushita precision Rated output 1.5ADC
7 Touch panel GP230-LG41-24V Digital 5.7 inches Monochrome
8 Direct-current input conversion machine SV-04-B
0~300VDC/0~10VDC"
Většina podobných zařízení se skládá z jednoúčelových částí, vyrobených na míru, nebo dost atypických. Zdroj konst. proudu není problém vyrobit, záleží na účinnosti, rozměrech, době provozu atd.
ps:jakej je ten roční plat poslance?
Možná by se dala zorganizovat výroba podobného zařízení, otázka je času, provedení a právních věcí.
Zmíněná souprava pracuje v pulzním režimu, zdroj byl docela malý a analogový, 1A to dávalo po dobu jen 1s. Teda i déle, bylo to omezeno chladičem. Tenhle kombajn byl udělán jako přenosný, vmontováno do upraveného dvojitého laminátového boxu na nářadí.
zatím mně na netu zaujal tento:
http://www.pilsnet.com/store/goodsdetai ... =MI%202077
nemáte s ním někdo zkušenosti?