PotPalo píše:Tak práve na toto som sa extra pýtal v autoškole. Bolo mi povedané, že napríklad keď vodič iba obchádza cyklistu, skrátka je v svojom pruhu, ale viac vľavo, tak smerovku nemusí dať. Smerovku dá až keď už zasahuje do ďalšieho pruhu. Inak by sa dávala snáď pri každom obchádzaní výmolu na ceste, čo je blbosť. Zjednodušene povedané, pokiaľ manévrujem vo svojom jazdnom pruhu doľava doprava, tak neblikám.
To je ňáká tatrmanovina - u nás v zákoně 361 je vysloveně NAŘÍZENO používat blinkr při předjíždění cyklisty. A zrovna tam to pokládám za nesmysl, když jedu po hlavní a jsem v křižovatce tvaru "T" a zrovna když míjím tu odbočku a zároveň s dostatečným bočním odstupem objedu pumpičkáře ANIŽ BYCH PŘESÁHNUL DO PROTISMĚRU, tak že podle zákona musím blikat jak vlevo, tak vpravo - klidně pak ten za mnou může tvrdit, že si myslel, že já chci odbočit a proto blikám. Povinnost použít pro předjetí plevele silnic blinkry bych ponechal na situaci, kdy už musím lehnout na houkačku a stát na brzdě jak na rejči, protože ty magoři votrikotovaný jezdí zásadně minimálně dva vedle sebe a neuhnou ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě

!!!