Nabíjecí svítilna CR-2008R-6
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Nabíjecí svítilna CR-2008R-6
Nemáte někdo zkušenosti s touto svítilnou mě se zdá že má malou výdrž protože po 12 hodinovém nabíjení vydrží svítit pár minut a v návodu je napsáno až 30 min.Tak se ptám jestli při koupi jsem náhodou nenarazil na zmetka ,nebo má takzvaný paměťový efekt a jestli to nějak nejde prodloužit dobu svícení.
Děkuji předem
Re: Nabíjecí svítilna CR-2008R-6
Pravděpodobně vadný akumulátor.Záleží jak dlouho byla svítilna na skladě.Pokud nebyl akumulátor pravidelně dobíjen, tak došlo k jeho znehodnocení.Já bych svítilnu reklamoval.Doufám,že není svítilna kupovaná ve výprodeji nebo v akci.Pak bych se vůbec nedivil,že je to šmejd.markoni píše:Dobrý den
Nemáte někdo zkušenosti s touto svítilnou mě se zdá že má malou výdrž protože po 12 hodinovém nabíjení vydrží svítit pár minut a v návodu je napsáno až 30 min.Tak se ptám jestli při koupi jsem náhodou nenarazil na zmetka ,nebo má takzvaný paměťový efekt a jestli to nějak nejde prodloužit dobu svícení.
Děkuji předem
Miradim píše:Tato svítilna má olověný akumulátor 6V / 2,8 Ah.jandu píše:Pravdepodobne má dva články CRxxxx. Neviem, ale ich cena v SR je cca 60,- Sk. /za dva/. Tak to zváž.
Tak to teda nepoznám. Ja používam tzv. žabku s tromi ledkami, ona síce nedobíja, ale pre bežné svietenie stčí pretáčať stláčaním páčky alternátor. Ako zálohu má spomínané dva články a to som ich ešte nemenil, pričom baterku už mám cca 1 a 1/2 roka.
Môj názor je, že sa ten akumulátor prebíja, čím sa poškodzuje jeho náplň, až vyschne. Keďže ja som už mal aku úplne bez kapacity, skúšal som ho doplniť destilovanou vodou. Po naplnení a nabití ešte asi tri-štyry cykly vydržala a potom definitívne odišla. Aj to je možné, že to bol dôsledok tej vody, ale nemal som čo stratiť. Nový som nekúpil.
A kutilmile - nelituju tě