Sháním profesionální magnetofon 16-24 stop
Moderátor: Moderátoři
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Ale jako nevím no, provozuju průběžně asi 4 stroje stereo a jeden Tascam 38 a po generálce už bylo servisohodin minimum.
Máš na toho maďara nějaký odkaz nebo už je to pryč?
www.sigmaphon.cz
Už kvůli té proměnné rychlosti posuvu to bude specializovaná záležitost, možná Bratislavou vyrobená na pár konkrétních účelů. Magnetofony z Bratislavy, s vrškem S-J a vespod s URS moduly si dobře pamatuju. Na starém HD mám i nějaké fotky, modulů i celých strojů.
Mechanika bude imho použitá nějaká "standardní", u všech mně známých, pár málo typů to takhle dělali - že víceméně sériovou mechaniku jen obestavěli vlastní elektronikou. Ty bratislavské strojky ale chodily výrazně líp, než jejich tehdejší souputníci STM210.
BTW, EAM magnetofony byly pokud vím pro měřící účely, jeden kdysi ležel v Praze v komisi. Dělaly se s tím záznamy impulzů a následně se to analyzovalo při snížené rychlosti.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=60418
Dost dobře si neumím představit takovou "přestavbu", v podstatě je to cesta, jakou šli i bratislavští - použili mechaniku a elektriku vymysleli vlastní, Maďaři na mechanikách taky moc vlastního nevymysleli, že.
Ale už jenom to odlaďování "much", z toho bych měl teda hrůzu. Už na 4 stopách, natož tak 24.
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro jistotu aby bylo jasné o čem je řeč:
http://itgallery.ru/uploads/mod_article/IMG_3664.jpg
sinclair píše:Právě. Jestli teda nebude schůdnější něco hotového od Otari či Studerů koupit, třeba i trochu dojebaného, ale jinak komplet.
Jasně, takhle bych si to taky představoval. Opravovat je schůdnější cesta než předělávat. Jenže i ty vraky na ebaji stojí to co zánovní automobil. Zásadní věc jsou hlavy - když budou v pořádku tak se dá vymýšlet ledacos.
sinclair píše:Ale už jenom to odlaďování "much", z toho bych měl teda hrůzu. Už na 4 stopách, natož tak 24.
No jistě, taky mě z toho trochu svrbí na zádech
Co se týká toho množství - kdybyste viděli co třeba mixpultů už jsem předělal, počet kanálů by už šel do stovek
www.sigmaphon.cz
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Mechanika asi bude stabilní, je to celé na odlitku asi 15mm silném. Kanálů je celkem 14, jsou tam dvě záznamové a dvě snímací hlavy, každá po 7 kanálech - opravdu zvláštní řešení. Stopy široké asi 1,5mm, to by mohlo být v pohodě. Jenže tam jsou kartáčové motory cívek bez regulace tahu. Pohon pásu sice přes dva capstany a dvě tónové kladky, ale ty jsou poháněné jedním zubatým rozvodovým řemenem z jednoho třífáz motoru regulovaného tachem. Nejsem si jistý jak tohle bude stabilně držet rychlost. Preampy tam jsou s FM modulací, podle dokumentace se dodávaly i klasické "direktní" s předmagnetizací a impulsní pro TTL. Ty by se musely předělat, bude to šíleně šumět a kreslit. V dokumentaci píšou odstup lepší než 30dB
Tak nevím no, furt nejsem přesvědčený že do té předělávky chci jít.
Provoz jsme zatím nezkoušeli, nebyl nikdo kdo by mi pomohl tu potvoru vytáhnout ze skladu aspoň na chodbu k zásuvce, váha 86kg
Mimochodem, ani nevím jestli jsem referoval - už nějakou dobu nám "zabírá místo" tahle modla analogových studiových nadšenců:
https://postimg.cc/gallery/2mnzbnztm/
První stereo verze s flaškama která se vyráběla zřejmě jen poměrně krátce do cca poloviny 60. let, pak se dělaly tranzistorové které už nejsou tak ceněné. Jsem šokovaný zvukem
www.sigmaphon.cz