Rezistor
Moderátor: Moderátoři
Rezistor
Nepodařilo se mi rezistor vyfotit,aby byly barvy zřetelné,tak ho zkusím popsat.Jedná se pravděpodobně o metalizovaný,nebo metaloxidový s modrým základem
Do 0,33 W ?
Průměr 4 mm
Délka 11 mm
1.proužek černá
2.proužek červená
3.proužek červená
4.proužek zlatá
5.proužek hnědá
Tak nevím jaký použít a jak je možné,za předpokladu,že jsem hodnotu dobře spočítal,že se hodnoty tak liší?
Jde mi o to,jestli se může změnit hodnota odporu opakovaným pájením.Bohužel jsem ho změřil až po odpájení,napájení a opětovném odpájení.Nebo je to u čínských součástek běžné,že vykazují tak velkou odchylku,přestože by měla být +/- 1% ?
V nejhorším koupím obě hodnoty a raději začnu tím 2R2 a když bude fungovat,tak to nechám.Jen nevím,jestli to nebude mít vliv na hlídání vnitřního odporu akumulátoru Delta Peak. Schema nabíječky těžko seženu.
Ale na druhou stranu- nikdy jsem neviděl odpor, který by měl označení, začínající černou barvou. To by dokonce odporovalo systému značení .
Proto by byla dobrá fotka.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
karelzd píše:Tak jsem změřil odpor svorek měřáku a opravdu ukazuje 0,9 ohm.Jak píše rnbw bude to asi skutečně 0R22. 4.proužek je asi stříbrný a ne zlatý,jak jsem psal,je to špatně vidět.Ale takhle by to přibližně souhlasilo.
No - naměřil jsi spíše odpor měřicích šňůr + přechodové odpory svorek, ale to není podstatné.
Podstatné bude spíše to, že ten rezistor bude pojistkový (v "pojistkovém provedení").