Daewoo 14C4T

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Croquer
Kontaktovat uživatele:

Daewoo 14C4T

#1 Příspěvek od Croquer »

Mam tu TV Daewoo 14C4T a pri kazdem prepnuti kanalu na nekolik sekund stahne automaticky zvuk tak odhadem na polovinu. Chtel bych tuto vlastnost odstranit. Sehnal jsem servisni manual a nepripadam si, ze bych z toho byl chytrejsi. Zkusil byste se na to nekdo podivat, jestli vas to netrkne nebo jste to uz nekde neresili .....

http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=7967
Frenky

#2 Příspěvek od Frenky »

Je to nastavené z výroby - umlčovač šumu má delší reakci,
jediným řešením by bylo ho zcela vyřadit,nebo změnit časovou
konstantu tohoto obvodu na kratší čas...na to potřebuješ konkrétní schema...a hlavně něco o tom znát...otázka je,zda to vůbec půjde
předělat.
Croquer
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Croquer »

To je dobry zacatek. Myslel jsem, ze to treba ridi primo procesor. Slo by to snad dohledat podle daneho IO ne? Kouknul byste do toho souboru jak jsem na nej dal odkaz v dotazu?
Moc toho o tom nevim, ale na necem zacinat musim.
Croquer
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Croquer »

Nevim treba ten IO TDA9830 ma v AGC kondenzator, kterej by mel ovlivnovat rychlost reakce zesileni. Je mozne ze by to bylo pouze jim?
http://www.ortodoxism.ro/datasheets/philips/TDA9830_CNV_2.pdf
Frenky

#5 Příspěvek od Frenky »

Něco jiného je AGC,něco jiného je MUTE.AGC nastavuje velikost zesílení
daného obvodu,MUTE je obvod,který vypíná zvuk při přepínání kanálů a
při přijmu bez signálu - šum,praskání při přepnutí kanálu.Vlastní obvod
umlčení v IO TDA 9830 je řízen na vývodu /12/ tohoto IO přidanými
obvody,které jsou řízeny z obvodu mikroprocesoru.Je vidět,že toho o TV moc nevíš,takže nešahat.Nevhodným zásahem by mohlo dojít k poškození
televizoru.Pokud to maximálně vadí,lepší se obrátit na místní opravnu,
může být změněná hodnota některé součástky v obvodu,je možné,že tato
*vlastnost* tohoto typu televizoru je dána z výroby a tady těžko něco
změníš. Někdy se stačí špatně jenom dotknout a je vyděláno.Takový
procík pod 1000.- Kč málokdy pořídíš a při součané šíři typů TV je často
problém procesor sehnat a málokterý zákazník je ochoten zaplatit
2000.- Kč za opravu,raději si koupí něco nového.
Takže TV nechat v klidu dožít,obrazovky vydrží kolem 5 let a pak si
koupit nějaký novější přístroj...
:friday:
Croquer
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Croquer »

Nenecham to. Myslim, ze kazdy musel necim zacit a kdyz si budu rikat pozooor na tohle nesahat, tak toho asi moc novyho nepoznam. O zadne skole pro opravare TV nevim, takze na to kazdej musel prijit sam. :lol: Opravovat TV je odjakziva to co chci umet a i kdyz jsem elektrotechnik, tak jsem se k tyhle casti nikdy nedostal. Jinak to je moje TV, takze si to rozbiju sam pro sebe. 8-)
Rozdil mezi AGC a MUTE mi je jasny, jen vidim problem v tom, ze MUTE neovlivnim a kdyz, tak nebude nikdo moct pouzit "rucni" MUTE (treba z ovladace). I kdyz nejak by to urcite slo (zmenou softu urcite, ale treba i jinak). Problem je v tom, ze pri zmene kanalu to podle me neni MUTE, protoze zvuk jde, jen se snizi hlasitost tak na polovinu. :?:
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DjRix »

No já nevím,ale já se vyučil obor MECHANIK-ELEKTRONIK PRO SPOTŘEBNÍ ELEKTRONIKU,takže školy na opravy jsou,akorád že my ještě spravovali černobílý rachotiny.
Klídek chlapi,to je nulák...
Croquer
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Croquer »

Tak to jsem fakt netusil, ze existuje, nejsem si vedom toho, ze by u nas v okoli bylo neco podobneho. Ale to je jedno, dejte sanci i nevyucenym v tomhle konkretnim oboru.
JenikBarchov
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JenikBarchov »

Ja zrovna letos v tomto oboru maturuju.Krom toho ze mam za sebou 3 roky praxe ve skole kdy sme vyrabeli ruzny veci (ruzne blikace ,zesilovace atd..) tak letos ve 4 rocniku se chodi na praxi do firem :)
zdraví tě Jenda :-)
gumickar
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od gumickar »

Asi mtzak. Taky mam primo skolu se zamerenim na servis spotrebni elektroniky. NIKDO ale neni takovy genius, aby si myslel, ze se vse da naucit z knizek.Takze otevrene rikam, ze reakce Frenkyho s povidanim o MUTE je sice prima,ale dodatek,že když někdo toto neví,tak tomu nerozumí se mi vůbec nezamlouvá. Kdyby každý všechno věděl,proč by potom byli tyto stránky??????!!!!
denis15

#11 Příspěvek od denis15 »

Pokud teda chceš mermomocně experimentovat, tak ten audio zesilovač má MUTE vstup řízený procesorem.
Konkrétně: procesor TDA 9361 vývod 62 přes odpor R610 3k3 na TDA7267A vývod 3. Na tom 3 vývodu je kondík C650 47uF/25V proti zemi a ten zkus zmenšit na třeba 22uF/25V a uvidíš, jestli se to změní. Nejmenší kondík bych dal 4,7uF/25V. Dělá to časovou konstantu na MUTE.
Pokud se nedostaví kýžený výsledek, pak máš smůlu a je to řízené procesorem.
Pak jedině kvaziparalelní zvukový modul a nějak si to ubastlit k obrazu svému, ale za tu piplačku to nestojí.
PetrK
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od PetrK »

Obvod TDA9830 je tam myslím pouze kvůli příjmu v normě L , v některých chassis CP-185 ani není osazený.
Já to vidím tak že zkusit změnit hodnotu toho kondu co píše denis15 a pokud to nepomůže, tak asi experimentování končí. Nějaký kvaziparalelní konvertor na TDA9361 zapojit nejde ani náhodou a co jiného experimentovat u tohoto IO si neumím představit. Jediné s čím by šlo experimentovat možná zkusit nahrát jiný soft a to je asi tak všechno.
**** Petr ****
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“